Počinje drugi ZEZ festival u KSET-u!
10. travnja 2019.
Music Box (9161 Članci)
Podijeli

Počinje drugi ZEZ festival u KSET-u!

Drugo izdanje ZEZ Festivala kreće sutra, 10. travnja, a traje sve do nedjelje, 14. travnja. Tijekom pet dana festivala posjetitelji će u KSET-u moći uživati u koncertima, radionici snimanja zvuka, Izložbi zvuka i službenom after partyju, a u nastavku donosimo pregled najvažnijih događanja ovogodišnjeg ZEZ Festivala.

Zavod za eksperimentalni zvuk je koncertni program koji je proteklih pet godina nastojao biti utočište za drugačiju glazbu i njezine ljubitelje. “Slušaj drugačije” je ideja vodilja u organizaciji koncerata koji iskaču iz uobičajenog formata jazza, punka, metala ili elektronike, ali ipak predstavljaju sve to.

ZEZ Festival otvara multimedijalna Izložba zvuka tijekom koje će posjetiteljima biti predstavljeno četiri performansa i šest instalacija. Ulaz na Izložbu zvuka je besplatan za sve posjetitelje, a sve informacije o umjetnicima i njihovim audio/vizualnim eksperimentima moguće pronaći na poveznici ili u opisu službenog eventa.

Tijekom trajanja festivala posjetitelji će moći uživati u koncertima izvođača drugačije glazbe među kojima su IC3PEAK, Lucrecia Dalt, Ben Vince, BNNT, bod te duo Peter Brötzmann i Heather Leigh, a imat ćemo priliku poslušati i domaće snage poput projekta The Karmakumulator, trojca Norac/Pavičić/Dožić i DJ-icu mapalma. Raspored izvođača po danima nalazi se u nastavku obavijesti.

Službeni after party ZEZ Festivala, organiziran u suradnji s Illectricity Festivalom, održat će se u petak, 12. 4. u Surogatu (AKC Medika) s početkom u 00:30, za atmosferu će se pobrinuti DJ Detweiler, a večer će upotpuniti akteri domaće klupske scene Iggy Dope, Kornet, N/OBE, Playground Hustle, SZCH i Shega Sheagus.

Nedjelja je, osim za zadnji koncert ovogodišnjeg ZEZ Festivala, koncert dua Peter Brötzmann i Heather Leigh, rezervirana i za besplatni popodnevni impro session s početkom u 15 h. Session je otvoren za publiku i sve zainteresirane glazbenike, a ovo druženje je zamišljeno kao otvoreni “stage” kojem se u bilo kojem trenutku može priključiti bilo tko.

Informacije o ulaznicama:

Festivalska ulaznica: 160 kn

Dnevne ulaznice:

četvrtak, 11. 4. 2019. (Lucrecia Dalt, Ben Vince, Norac/Pavičić/Dožić)

60/80 kn

petak, 12. 4. 2019. (IC3PEAK, bod [包家巷], mapalma)

70/90 kn

subota, 13. 4. 2019. (BNNT, The Karmakumulator)

50/70 kn

nedjelja 14. 4. 2019. (Brötzmann/Leigh)

70/90 kn

Prodajna mjesta:

KSET (Unska 3) i Dirty Old Shop (Tratinska 18)

Foto: Frank Schindelbeck