#svježasrijeda: Upoznajte Merebu – alt R&B glazbenicu u usponu!
10. travnja 2019.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

#svježasrijeda: Upoznajte Merebu – alt R&B glazbenicu u usponu!

U našoj tjednoj rubrici #svježasrijeda predstavljamo vam interesantna nova glazbena imena iz Universal Music kataloga, za koja vjerujemo da će plijeniti pažnju publike i medija u narednom razdoblju. Naš odabir za ovu srijedu je: Mereba.

Talentirana glazbenica Mereba svojim alt-R&B zvukom sve uspješnije plijeni pažnju publike i utjecajnih medija, zahvaljujući svom talentu i kreativnosti. Nedavno je predstavila i svoj debitantski album, s kojeg vam kao vodeći singl donosimo pjesmu „Sandstorm“ ft. JID:

Rođena u Los Angelesu, obiteljsko porijeklo joj seže u Etiopiju, gdje je kao dijete provodila ljetne mjesece, što je imalo značajan trag na njen razvoj kao glazbenice. „Dok sam tamo provodila ljeta, bratić i ja smo imali dostupna samo 3 CD-a, a jedan od njih bio je „Greatest Hits“ Tracy Chapman. Intenzivno smo preslušavali taj CD, i danas shvaćam kakav je utjecaj imao na mene“ prisjeća se ova talentirana glazbenica pravog imena Marian Mereba.

Uz Tracy Chapman, kao svoje glazbene uzore navodi i Steviea Wondera, Lauryn Hill i Joni Mitchell, stoga ne čudi kako je godinama tražila svoj zvuk i pronašla ga u alt R&B žanru s primjesama soula, hip-hopa, ali i kantautorstva. Prije nego je postala Mereba, publici se predstavila s dva EP izdanja – „Room For Living“ (2014.) i „Kotton House“ (2017.), da bi svoj današnji zvuk oblikovala uz producenta 9th Wonder (Jay-Z, Anderson Paak.,…) i to radom na singlu „Black Truck“, koji ju je oblikovao u daljnjem smjeru djelovanja.

Nakon što je pronašla svoj zvuk, nastavila je samostalno kreirati i producirati glazbu, a rezultat toga je debitantski album „The Jungle is the Only Way Out“, objavljen u veljači ove godine, s 13 nježnih i melankoličnih pjesama snažne emotivne poruke, među kojima se posebno ističu „Planet U“ i „Sandstorm“ ft. JID.

Svoj izniman talent nedavno je prikazala i izvedbom pjesme „Stay Tru“ u globalno popularnom YouTube showu COLORS:

Foto: Durimel