Vinyl i Tvornica kulture pokreću Vinyl Factory! Prvi gosti Klinika Denisa Kataneca i Seine
11. travnja 2019.
Music Box (11075 Članci)
Podijeli

Vinyl i Tvornica kulture pokreću Vinyl Factory! Prvi gosti Klinika Denisa Kataneca i Seine

U četiri godine postojanja, te nakon više od 400 održanih koncerata, klub Vinyl pokazao se kao pravi inkubator za zagrebačku glazbenu scenu, a i šire, te kao nezaobilazna niša kulture u samom centru grada.

Tvornicu Kulture nije potrebno posebno predstavljati, osim napomenuti da je nakon nedavnog preuređenja postala klub sa najvećim kapacitetom u Zagrebu (van sportskih dvorana), te jedan od najljepših i najbolje opremljenih izvedbenih prostora u Hrvatskoj. Vinyl Factory je zajednički projekt Vinyla i Tvornica Kulture s ciljem promocije autorskih bandova koji su svojim nastupima u Vinylu prevazišli kapacitet kluba i kojima želimo dati priliku pokazati se na velikoj sceni i pred brojnijom publikom. Program Vinyl Factory održavati će se jednom mjesečno u Velikom pogonu, od travnja do prosinca 2019. godine, u sklopu brojnih kulturnih događanja koja će obilježiti 20 godina Tvornice Kulture.

24. travnja, program će otvoriti kantautorski bandovi Klinika Denisa Kataneca i Seine.

Seine je desetogodišnji kantautorski projekt Ivana Ščapeca. Nakon raspada njegove matične grupe Vlasta Popić, pridružuju mu se Dimitrij Petrović (Vlasta Popić, Radost!) i Boško Mijušković (Straight Mickey&the Boyz, Turisti, Škrtice…) te se Seine formira kao bend. Početkom 2017. bas gitaru preuzima Ivan Grobenski (Moskau, Bubblegum…), a u rujnu izlazi njihov prvi album naziva “Sno Sna” za slovensku izdavačku kuću Moonlee Records, te francuski VOX Project.  Nakon pedesetak koncerata i nekoliko turneja, Seine postaje duo u postavi gitara-bubanj. Dvojac se sve više okreće elektronskom zvuku, kojeg prate math i trip hop ritmovi, dok poetska preokupacija iz intimnog pojedinačnog seli u distopijsko i političko.  Novi album najavljen je za početak svibnja 2019.

Klinika Denisa Kataneca je četvertočlani bend na čelu sa zagrebačkim autorom Denisom Katanecom. Čine ju još Karlo Cmrk (bass), Brane Norac (gitara, vokal), Vinko Vujec (bubanj) i interventna Martina Burulic. Krajem 2016. godine Klinika izdaje prvijenac “Nikta Zorja”. Izdanje završava na svim relevantnim listama najboljih albuma 2016. godine. Jesen 2018. obilježava koncertna promocija singla “Rode” koji ujedno najavljuje nadolazeće izdanje Klinike.

Ulaz: 40 kn (sav prihod od ulaznica ide izvođačima).

Ulaznice su dostupne u sustavu Entrio.