ITD band nakon 30 godina objavio novi studijski album
7. travnja 2023.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

ITD band nakon 30 godina objavio novi studijski album

ITD band koji je žario i palio osamdesetih godina s pjesmama „Sonja“, „Lagano umirem (u tvome sjećanju)“, „Elena“, „Rođen u Zagrebu“, „Gradske cure“, „Skidam te pogledom“, „Vojnička“ i mnoge druge, nakon trideset godina objavio je novi album.

Bend na čijem albumu se svojevremeno pojavio i jedan od najboljih gitarista svijeta, Albert Lee, kroz koji su prošli i najjači domaći glazbenici, poput Branka Bogunovića Pifa, Mate Došena, Fedora Boića, Branka Kezelea-Đula, Miroslava Budanka, Damira Lipošeka i mnogih drugih.

Novi album „Orao nikad ne leti u jatu“ s originalnim pjevačem Branislavom Bekićem, potpisuje Miroslav Rus, koji je u međuvremenu radio najistaknutije izvođače u regiji (Toše Proeski, Tony Cetinski, Crvena jabuka, Željko Bebek, Zdravko Čolić…) Na albumu se nalazi dvanaest novih pjesama, a ta kultna glazbena ekipa ne krije uzbuđenje, jer ITD band se ponovno okupio nakon 30 godina i spremni su na nove glazbene izazove.

Peti po redu album ITD banda donosi jedan spoj osamdesetih i vremena u kojem živimo. Svirački izuzetno profesionalno odrađen album, obogaćen i svirkom najboljih domaćih izvođača, zvuči nikada svježije. Miroslav Rus, tvrdi da je ovaj album zapravo početak drugog poluvremena utakmice koju igra ITD band.

Primjetno je i oduševljenje Branislava Bekića novim albumom koji kaže da ima poluimaginarni osjećaj, jer je oživljavanje benda spavalo u njemu. Potreba za glazbom oduvijek je postojala, ali život ga je odveo u drugom smjeru. Češćim dolascima u Zagreb, intenzivirala su se snimanja u studiju, jedna po jedna pjesma i sve se probudilo. Nestvaran je sada osjećaj, jer dogodilo se nešto u što možda nije istinski vjerovao da će imati prilike doživjeti, a želio je. Otišao je iz benda, u Švedsku, a nije stavio točku na ‘i’.

Među ljudima koji su stvarali ovu priču je i Igor Kelčec iz čije je umjetničke radionice proizašao omot; koji oduševljenje novim albumom nije skrivao. Pokazalo se kao idealna prilika da i on bude dio ove priče, oslikavši naslovnicu albuma ”Orao nikad ne leti u jatu”.

„Teško je nabrojati cijelu ekipu koja je stvarala na novom albumu, ali svakako bi na prvom mjesto uz Branislava Bekića i mene koji smo ipak dali obol tom albumu kao pjevač i autor stavio Zvonimira Domazeta, novog člana ITD banda koji je odlično uskočio u sedlo, otprije je volio ITD band, znao je svirati i znao mi je pomoći da produžimo tu priču, s tim što je donio i puno toga novog. Zatim Branko Bogunović Pif pojavljuje se na jednoj pjesmi koji je i prije radio, žao mi je što njega nije bilo više, to je čovjek koji stvarno ima što reći i kojem nemam što reći kad on svira. Fedor Boić sa svojim klavijaturama, bio je dijete ITD banda i on je dao svoj obol. Mihael Blum mladi producent i tonski snimatelj koji je s nama radio na čitavom tom projektu. Drago Jakovčević, Djordjija Palić, Jelena Domazet, Dario Horvat. U vizualnom djelu uz Igora Kelčeca, na koga sam jako ponosan, tu je svakako i kad su naši video uradci u pitanju Hrvoje Banić s kojim smo napravili sve naše spotove, pa i onu triologiju. Uz moj Hit Records koji je stajao iza svega toga”, izjavio je Miroslav Rus

Valja istaknuti i posebnog gosta na albumu Tonyja Cetinskog, koji je dao svoj pjevački doprinos u duetu sa ITD bandom u naslovnoj pjesmi.