Lika Kolorado singlom “Gospođa” najavljuje novi album!
12. travnja 2019.
Music Box (10956 Članci)
Podijeli

Lika Kolorado singlom “Gospođa” najavljuje novi album!

Nakon što je publiku osvojila uspješnim albumom prvijencem “Smiješ zaurlat”; zagrebačka grupa Lika Kolorado predstavlja novi singl “Gospođa” kojim najavljuje drugi studijski album koji bi trebao izaći najesen. Tekst potpisuje Filip Riđički, a glazbu Vanja Senčar.

Depra, ili melankolija, ili bluz, kako god je želiš nazvati, ona dođe. Ne možeš puno o tome osim nadati se da neće dugo ostati i ostaviti ožiljke kad ode. Blesavo je i mrvicu okrutno zvati je depresijom jer od kliničke depresije radiš šalu, iako je „depra” kao takva ušla u žargon neke svakodnevnice. Stoga ajmo je samo nazvati Gospođom, jer sam je tako vizualizirao još u pubertetu. Vidim je kao korpulentnu, veliku, ali svakako finu gospođu staroga gradskoga soja, prava Purgerica, u govoru dominiraju umanjenice, sitni koraci velikih stopala, odjevenu sa stilom, ukusom, kvalitetnim tkaninama suptilnih boja.

Ona dođe, bez najave; možeš se boriti da ne uđe, ali ti je bed, ne možeš Gospođu ostavit da čeka na kiši, pred vratima. Pa je pustiš. Pa dominira tvojim mislima, vadi prašinu iz utrobe tepiha van na vidjelo, naglašava neurednosti unutarnjih ti svjetova, nesavršenosti odluka. Gazi te tako nekoliko dana, i naučen iskustvom, puštaš je da obavi što mora, i što hoće. Počastiš je čajem i kolačićima i konačno ispratiš do praga, gledaš kako ide, znajući da će se vratiti. Poanta, neka, ako je mora biti, jest da nas Gospođa sve posjeti tu i tamo. Kako se odnosimo prema njoj je na nama. Moja je nekako metoda, kao što obično biva sa danjim nekim rodom, tetka možda, koja ti dođe kvocat da ti je stan neuredan, ili takvo što, da obavi što osjeća da mora, i da ode. Tako je najbezopasnije. Najmanje neuredno. Sve će, kažem, biti okej, sa malo vremena, pa se nadaš da će ti ga svijet dati. Da Gđa ode. A ode. Pa se vrati
– objašnjava Filip Riđički otkud inspiracija za novu pjesmu.

“Gospođu” prati i videospot koji je sniman po gradu Zagrebu te u Plesnom centru Zagreb, što se idealno uklopilo u priču o osjećaju koji ne poznaje granice i spaja čak i ono nespojivo.

I dok će se „Gospođa“ vrtjeti na radijskim postajama, Lika Kolorado nastavlja sa svirkama: 8. svibnja sviraju u Tvornici kulture povodom rođendana Radija 101, 1. lipnja na HGF-u u Zaboku, a 15. lipnja Pine festival u Samoboru…  Nakon toga očekuje ih radno ljeto ispunjeno svirkama, a paralelno rade na novim pjesmama te s nestrpljenjem očekujemo novi album, koji već prema prvom singlu zvuči više nego obećavajuće.

Lika Kolorado svoju glazbenu priču stvara od 2016. godine, i to u sastavu kojeg čine Ana Jelić (bas), Filip Riđički (vokal), Vanja Senčar (gitara) i Pavle Gulić (bubanj).