IZVJEŠĆE/FOTO: Krug EKV još jednom podsjetili Zagrepčane na zlatno doba novog vala
13. travnja 2019.
Music Box (10587 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Krug EKV još jednom podsjetili Zagrepčane na zlatno doba novog vala

U zagrebačkom Metropolis clubu održan je prvi od dva koncerta posvećenih Ekatarini Velikoj pod nazivom „Par godina za nas“!

Kako jedan od najvećih hitova kaže imali su par godina za stvaranje, no stvorili su hitove koje će zauvijek ostati u „naručju vremena“ i za generacije koje dolaze. Fantastični band Krug EKV sastavljen od dijela glazbenika koji su nekoć svirali s Milanom i Margitom i ovoga su puta pokazali da znaju sjajno vratiti publiku u vrijeme hitova kultne Ekatarine Velike. Bend je ostavio snažan trag na cjelokupnoj rock sceni i mnogim bendovima služi kao uzor. Koliko su sve generacije i dalje oduševljene njihovim hitovima potvrđuju i danas rasprodani koncerti širom regije. Bend Krug EKV nastao je prije 14 godina kao fuzija glazbenika, članova originalne postave grupe Ekatarina Velika i skupine ljudi koji su više od dva desetljeća na glazbenoj sceni Beograda. Ljubav prema glazbi, umjetnosti i posebice poštovanje prema jednom od najvećih rokenrol bendova ovih prostora, koji ih je inspirirao u raznim fazama života, spojili su ove glazbenike u vrhunski tribute bend. Motiv im je davanje doprinosa u očuvanju sjećanja na Ekatarinu Veliku – Milana, Bojana, Margitu i da, iako svjesni njihove potpune nezamjenjivosti, pruže mogućnost mladim naraštajima koji nisu mogli čuti EKV uživo (a i starijim generacijama da obnove sjećanja), da dio tog duha osjete na koncertu! A upravo je taj dio duha Ekatarine Velike sinoć publika i osjetila i zajedno s njima otpjevala njihove najveće hitove.

Prve večeri ovu rock priču dodatno su začinili i gosti! Prvi je nastupio Ivica Premelč i pokazao kako “Novac u rukama” zvuči sa saksofonom! Potom je nastupio i mladi glazbenik „koji probija granice“, kako ga je bend najavio, Dino Jelusić i dodatno zapalio publiku. Uslijedili su bisevi na zahtjev publike, a dodatni bis je i večerašnji drugi dio koncertne priče o Ekatarini Velikoj, jer naravno jedan dan nije dosta kako bi se odala počast takvom bendu. Metropolis club je odlučio zbog velike gužve od zadnjeg koncerta napraviti još jedan koncert s ograničenim brojem ulaznica kako bi svi mogli uživati u bezvremenskim hitovima Ekatarine Velike. Ulaz se i danas otvara u 21 h, a uz goste i nakon koncerta kao i sinoć slijedi novovalni plesnjak iz klupske DJ kuhinje. Ulaznice se mogu kupiti na ulazu u klub.

Foto: Bojan Lutring