IZVJEŠĆE: Kuzma & Shaka Zulu požurili ljeto u klubu Boogaloo
13. travnja 2019.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Kuzma & Shaka Zulu požurili ljeto u klubu Boogaloo

Kraljevi trasha Kuzma & Shaka Zulu potvrdili su na koncertu u klubu Boogaloo svoj zvjezdani status pred razgaljenom publikom.

U pristojno napunjenom Boogaloo-u na sinoćnjem (petak, 12.4.) koncertu Kuzme & Shaka Zulua nije bilo osobe koja nije otišla zadovoljna njihovom izvedbom. S popriličnim kašnjenjem početka koncerta ovaj dvojac se ipak iskupio svojim najvećim hitovima. Kao prvu pjesmu strateški izvode nabrijavajuću Di ćemo večeras?, a nju slijede hitovi poput Ljeta, Lito ide mala, Gori trava zelena. Kako je nastup dostizao svoj vrhunac, tako je i atmosfera u dvorani postajala sve uzavrelija, a na samom koncertu mogli su se uočiti ljudi iz različitih društvenih miljea. Jednostavno, Kuzma & Shaka Zulu ne svrstavaju se u nikakve žanrove namijenjene određenim grupama ljudi, oni samo šire dobru zabavu ili kako sami kažu, šire ljubav prema životu svojim pjesmama, što je univezalni lijek za različitost.

Kuzma i Shaka Zulu svakako donose dašak ljeta i sunca u kišnu zagrebačku noć, a svojim italo disco i synth pop zvukom 90-tih ne daju nikome prostora da ne zaljulja svojim kukovima. Opuštenost izvođača s mnogo prostora za interpretaciju unutar samih pjesama stvorila je iskrenu vezu s publikom koja se nije zamarala možda pogrešno izgovorenim ili na trenutke zaboravljenim tekstovima. Također, interakcija dvojca i publike bila je na visokoj razini, a zahvalnost benda i ljubav publike su prštali na sve strane.

IZVJEŠĆE/FOTO: Kuzma & Shaka Zulu za proslavu 25. rođendana pripremili party kakav se ne viđa

Pred kraj koncerta trash dvojac izvodi novije pjesme koje publika još nije toliko dobro prihvatila te se se uz pomalo umornije Kuzmu & Shaka Zulua, ali i samu publiku atmosfera malo stišala i na trenutke izgubila pravac.

Nakon poprilično dugog nastupa, koji je trajao nešto više od sat i pol, te podužeg pripremanja publike i najavljivanja odlaska s bine, dvojac skuplja zadnje atome snage i za kraj ponovno podiže atmosferu. Tom prilikom opet izvode svoje najveće hitove koje smo već čuli na koncertu. Neformalni bis započinju baladom i njihovom najdražom pjesmom Najljepše oči Trogira, a koncert završavaju najvećim hitom Lito ide mala koji zaokružuje cijeli nastup i stavlja zasluženu točku na i.

Veselo ćemo se prisjetiti ovog nastupa u narednim kišnim danima sve do sljedećeg nastupa u Zagrebu na SCool Festu u 6. mjesecu, kada počinje pravo ljeto, a Kuzma & Shaka Zulu imat će priliku zasjati u svom omiljenom godišnjem dobu.

Piše: Ela Pazdrijan