IZVJEŠĆE/FOTO: Odlična atmosfera i na drugom koncertu u spomen na Ekatarinu Veliku
14. travnja 2019.
Music Box (9893 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Odlična atmosfera i na drugom koncertu u spomen na Ekatarinu Veliku

Nakon odlične prve večeri uslijedila je i druga večer posvećena Ekatarini Velikoj. Krug EKV prenio je odličnu atmosferu i na subotnji koncert.

Pjevalo se, plesalo i uživalo u pjesmama Ekatarine Velike, a sve u izvedbi benda Krug EKV dijelom nastalog od glazbenika (Marko Milivojević i Dragiša Uskoković) koji su nekoć svirali u Ekatarini Velikoj i koji rasprodaju zagrebačke koncerte. Vratili su se u Matropolis club kako bi poklonili dva koncerta publici, ljubiteljima EKV-a. Bend je to koji je ostavio snažan trag na glazbu i kulturu naše regije da ih je teško usporediti s bilo kime prije i poslije, pa ni ne čudi što su koncerti njihovog službenog tribute benda jako posjećeni. Autentični zvuk utjecao je na mnoge današnje bendove, a kako su zvukom bili iznad svoga vremena, njihovu glazbu vole sve generacije.

I na drugom koncertu bili su obožavatelji svih dobnih skupina, od onih mlađih koji po prvi put otkrivaju njihovu glazbu, pa do starijih generacija koji ih slušaju još od svoje mladosti. Osim odličnog Kruga, atmosferu su dodatno podigli Leo Aranđelović (Baltazar), Goran Gubić (Sunnysiders) i Boris Hrepić Hrepa (bivši basist Daleke obale), te fantastičan Ivica Premelč koji je član još jednog tribute benda koji svira glazbu Dine Dvornika, ali i član Prljavog kazališta. I ovoga puta bilo je nekoliko biseva, a publika je teško pustila Krug EKV da siđe s pozornice.

Foto: Bojan Luthring