IZVJEŠĆE: Uspješno prošao prvi zajednički koncert Picksiebnera i Cinkuša
15. travnja 2019.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Uspješno prošao prvi zajednički koncert Picksiebnera i Cinkuša

U subotu, 13.4., na pozornicu velike dvorane Boogaloo-a kročila je glazbena družina Cinkuši.

Svoj set su otvorili s “Grad se beli” te svoje glazbeno putovanje nastavili pjesmama “Picek”, “Nega sonca nit’ meseca”, “Raca”, “Krava na orehu”, “Deca moja deca” (kao vokal se pridružio Zoran Perić), „Huja Brija“ i druge. U izvedbi pjesme “Kak je teško” na pozornici im se pridružila prekrasna i nadarena vokalistica Marija Mateja Lanović. Uz skandiranje publike, završili su pjesmom „Nenadejano Bogčije Zveličenje“ Cinkuši su održali još jedan upečatljiv i pamtljiv nastup kojim su, na sebi svojstven način, publici pružili pravo transcedentno putovanje.

Picksebneri su započeli pjesmom „Skladište duhana“ te nastavili hitovima poput „Erik trkaća svinja“, „Bolje grob nego job“, „Ptica“, „Cirkus“, „Stari momci“, „Stolica za ljuljanje“. Na svom nastupu su imali više gostiju pa im se pri izvedbi pjesme „Priča o cucku“ na pozornici pridružio jedinstveni Ibrica Jusić, Domagoj Vorberger (Hulje) na pjesmi „Krugovi u žitu“ te Marija Mateja Lanović na pjesmi „Srebrno vreteno“.

Sebi za gušt bend je odsvirao „The Old Triangle“ kojeg su vokalno izveli Marko Bregant i Vedran Ciprijanović. Izvedba je, kao i cijeli nastup, dočekana uz ovacije publike te su njome i završili svoj set.

Kruna cjelovečernjeg koncerta Cinkuša & Picksiebnera bila je premijerna izvedba njihovog prvog zajedničkog singla „Vođe“ koji je odlično prihvaćen od strane publike. Koncert su završili u 00:30h, pjesmom tj. himnom „U gori raste zelen bor“.

Spektakularnim krajem njihovog zajedničkog koncerta prisutnima su pokazali da ih uz srodan izričaj i glazbenike možda više od svega povezuje jednostavna te čista dobrota i pozitivna energija, koju kroz glazbu prenose i na svoju publiku. Ovaj koncert svakako je bio dar za sve prisutne i nadamo se da neće predugo proći do slijedećeg!

Foto: Kruno Galjar (Krux photography & everything else)