Mnogi Drugi otkrili “Treći”, njihov drugi i posljednji album
25. prosinca 2022.
Music Box (10918 Članci)
Podijeli

Mnogi Drugi otkrili “Treći”, njihov drugi i posljednji album

Mnogi Drugi bili su doista specifična grupa na hrvatskoj glazbenoj sceni. “Bili” jer s novim studijskim albumom zatvaraju svoju glazbenu knjigu do daljnjeg, onu koju su pisali posljednjih 10 godina.

Netipična postava pop rock benda u kojoj se osim vokala, gitare, basa i bubnjeva može čuti i puhačka sekcija, ali i pokoja mandolina ili ukulele, pronašla je svoje mjesto na hrvatskoj glazbenoj sceni zbog čega će itekako nedostajati. Za to su “krive” njihove pjesme koje na pozornici postaju još impresivnije. Zadnjih nekoliko godina imali smo prilike čuti hitove poput “Galileo” feat. Valentino Bošković, “Zrak” i “Dinosaur”, a koji se među ostalima nalaze na novom i posljednjem albumu Mnogih Drugih. To je njihov drugi album, a nazvali su ga “Treći”.

Zabaviti se prije svega, to je bio njihov skriveni moto, a onda je sve ostalo dolazilo na red. Bili su Drugi s velikim D, bili su “Šlag” na torti, kao što kaže njihova jedna pjesma na albumu, odnosno da parafraziramo i nazive još nekih pjesama – davali su poseban “Zrak” na glazbenoj sceni, osvjetljivali su svaki “Mrak”, bilo da ste “Galileo” ili “Siromah”. Uvijek ozbiljni u svojoj neozbiljnosti, Mnogi Drugi kažu da je za sada dosta.

“Mnogi Drugi zahvaljuju ekipi iz Croatia Recordsa na ukazanom povjerenju, Aniti Nadj, osmom putniku Mnogih Drugih, na svakoj fotografiji, spotu i snimci – bez tebe ne bi bili ovdje gdje jesmo; Mladenu Popoviću na snimanju i lošim forama; Tei Anzulović i Niki Starčević na vječnim osmjesima i predanom angažmanu na aranžmanima; svima koji su pratili naš rad i marljivo izvještavali o istom; našim obiteljima na nesebičnoj podršci i razumijevanju za svo vrijeme koje smo uložili u bend; svim našim prijateljima, fanovima i vama koji čitate ovu zahvalu dok slušate naš zadnji album”, stoji u bilješci uz izdanje koje krasi i poruka – “Bi je dobar posal”. Album je snimao, miksao i producirao Ante Prgin Sturka, a masterirali su ga Ante Prgin Surka i Goran Martinac iz Croatia Records Studija. Povodom izlaska albuma Mnogi Drugi su objavili i lyric video za novi singl, pjesmu “Viktor”. Lyric video potpisuje CroRec Video.

I ono najvažnije od svega, za kraj njihovog glazbenog putovanja, Mnogi Drugi su (u zadnjoj postavi) biliMartin Mandir (vokal), Ante Jelinčić (akustična i električna gitara, mandolina, ukulele i klavijature), Martin Zlopaša (akustična, električna gitara i vokal), Filip Kovačević (bas gitara), Mirko Burazer (bubnjevi), Ivan Perković (truba, klavijature i bubnjevi) i Roko Vidaković (trombon).