I ove godine prisjećamo se tragično preminulog makedonskog anđela Toše Proeskog
12. listopada 2019.
Music Box (11017 Članci)
Podijeli

I ove godine prisjećamo se tragično preminulog makedonskog anđela Toše Proeskog

U glazbenom svijetu 2007. godine vrijeme je stalo, a cijela je regija ostala u šoku. U srijedu 16.10.2019. obilježavamo dvanaest godina kako nas je prerano napustio Toše Proeski.

Svatko se na svoj način prisjeća čovjeka i pjevača koji je svojim ljudskim i glazbenim djelima ostavio neizbrisivi trag. Njegovi sugrađani u Kruševu, kao i brojni štovatelji, obići će posljednje počivalište makedonskog slavuja. Ni za života, ni danas ne postoji čovjek koji za Tošu Proeskog nije imao samo pohvale. Njegove riječi, ‘Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome.’, ostat će zauvijek urezane u srcima svih koji su ga osobno poznavali, te brojnih obožavatelja i štovatelja, koji su ga zavoljeli kroz njegovo glazbeno djelovanje.

Fanovi su i ove godine uoči obljetnice pripremili brojna događanja u spomen na Tošu. U crkvi na Rokovom perivoju u Zagrebu, ove nedjelje 13.10. s početkom u 10h biti će održana misa kojoj će prisustvovati i maratonci iz Makedonije. Oni će dan kasnije, u ponedjeljak 14.10. s početkom u 15:30h, iz Nove Gradiške krenuti na tradicionalni maraton prema Kruševu.

Dvanaest dugih godina kasnije Tošine riječi ‘Ve sakam site’ (Sve vas volim) pokazuju koliko je veliko srce imao skromni mladić koji je svojim djelima uvijek nesebično pomogao onima kojima je bilo najpotrebnije.

Foto: Hit Records Promo