Beogradska glazbenica Sana Garić na proljetnoj turneji po Hrvatskoj
29. travnja 2019.
Music Box (8704 Članci)
Podijeli

Beogradska glazbenica Sana Garić na proljetnoj turneji po Hrvatskoj

Sana Garić sa svojim bendom trenutno je na kraćoj regionalnoj proljetnoj turneji na kojoj promovira album “Svet za nas”, kao i nove pjesme koje će se naći na novom izdanju koje je u pripremi.

Za ljubitelje elektroničkog zvuka u live izvedbi te za sve one koji cijene i podupiru nove i dobre glazbene projekte i bendove koncerti nove vizionarke nježnih neopsihodeličnih melodija zasigurno će biti prava prilika da pobliže upoznaju Sanu Garić. Beogradska umjetnica prošle godine objavila je debitantski album “Svet za nas” (Mascom Records, 2017.) koji je ocijenjen kao jedan od najuspješnijih na domaćoj i regionalnoj glazbenoj sceni. Sana Garić (klavijature,vokal) nastupa sa svojim sastavom: Feđa Tom Franklin (bubanj, perkusije) i Miki Ristić (bas). Malo je žena u rokenrolu, a još manje onih koje su kao frontwoman istaknute ispred vrsnih glazbenika. Publika će imati priliku u cijelosti čuti njen debitantski album “Svet za nas”, ali i pjesme koje će se naći na drugom albumu.

Dugoočekivani debitantski album Sane Garić obuhvaća širok spektar glazbenih stilova. Obogaćen je elektroničkim utjecajima nježnih neopsihodeličnih melodija i No wave pjesmama plesnog karaktera. Poslije prošlogodišnjih uspješnih ljetnih nastupa na festivalima kao što su INmusic (Zagreb), Festival muzičkog dokumentarnog filma DKSG, EXIT (Novi Sad), Drimon (Makedonija), Morski ritam života (Herceg Novi), Nišville jazz festival (Niš), Festival uličnih svirača (Novi Sad), Sana Garić će nastupiti u nekoliko hrvatskih gradova. 3. svibnja nastupa u Zadru (Nigdjezemska), dan kasnije u Šibeniku (Klub Azimut), a 5. svibnja je u zagrebačkoj Močvari.