Nakon 8 godina vratio se hrvatski industrial rock bend Koh s novim pjevačem Chrisom Ianom
1. svibnja 2019.
Music Box (11142 Članci)
Podijeli

Nakon 8 godina vratio se hrvatski industrial rock bend Koh s novim pjevačem Chrisom Ianom

Nakon gotovo 8 godina izbivanja, Koh se vraća na alternativnu domaću rock scenu tvrdom industrial singlicom “Gave You All” koju prati manični video uradak. U novom, pojačanom sastavu, mikrofon je preuzeo Chris Ian, Zagrebačkoj publici poznatiji iz također autorskih bendova Killed A Fox i Malady Lane.

Za produkciju i miks zaslužan je Mario Tomašković, a za video spot Dario Lonjak i Valent Balun (Pulsar Produkcija). Dugoočekivani punokrvni prvijenac pod nazivom “Fabryka” najavljen je za ljeto 2019., s planiramim skorašnjim nastupima i povratkom na lokalnu glazbenu scenu.

Koh je u osnovnoj postavi nastao 2003. godine u Karlovcu, a nakon mnogobrojnih nastupa po klubovima i festivalima u široj regiji 2008. izlazi EP naziva “The Censor EP” koji je odlično primljen od publike i glazbene kritike u regionalnim underground krugovima. Žanrovski, glazba je pod utjecajem različitih stilova, od alternative, industriala i elektronike, preko ambijentale do rocka i metala, a u fokusu je spajanje zvučnih elemenata elektroničke i rock/metal glazbe. Prva faza postojanja u originalnom sastavu okončava nastupom na velikom Exit festivalu 2010. godine, nakon čega bend ulazi u fazu mirovanja. Od 2015. radi se na novom materijalu, u novoj postavi, a i sama glazba je sada mnogo stilski definiranija i zrelija.

Članovi benda su: Chris Ian – vokal, Bojan Petković – gitara, Dario Lonjak – elektronika, Bojan Ulemek – bubanj, Mario Tomašković – bas gitara.