Pavel pjesmom “Otkako te nema” zatvara poglavlje zvano “Ennui”
26. veljače 2022.
Music Box (11096 Članci)
Podijeli

Pavel pjesmom “Otkako te nema” zatvara poglavlje zvano “Ennui”

“Otkako te nema” osmi je singl Pavela s albuma “Ennui”, kojim bend ujedno zatvara ovo poglavlje i najavljuje nove materijale na ljeto.

Lagana, atmosferična pjesma prožeta divnim vokalom Antonije Šerić Tonke i ovoga puta ostavlja bez daha. Uz glazbu i tekst Aljoše Šerića, u aranžmanu gudačkog kvarteta pridružio mu se i Dalibor Grubačević.
“Pjesma je nastala od lajtmotiva koji na početku svira klavir, a kasnije ga preuzimaju gudači, stihovi su zbog takve atmosfere morali biti o nedostajanju, bilo bi suludo na takvu melodiju pisati bilo kakav drugi tekst. Dalibor Grubačević je raspisao krasan aranžman za gudački kvartet i sve u svemu ‘Otkako te nema’ je najbolji singl za zatvaranje priče oko ‘Ennui’ albuma, na ljeto krećemo u novo poglavlje.” – poručio je Aljoša Šerić o novoj pjesmi.

Pjesma je dobila i svoje video izdanje u režiji mladog kreativca Dinka Doringa, kojem je ovo druga suradnja s Pavelom, nakon video spota za prethodni singl “Kako da te ne volim”.

“Bliskost i udaljenost u istom kadru bili su mi ideja vodilja za spot, dok prozirnost okvira na tijelu daje dodatnu asocijaciju na prazninu odnosa, odnosno nedostatak voljene osobe, što je jednim dijelom naslonjeno i na sam tekst pjesme.”

Foto: Filip Gržinčić