Matthew McConaughey u novoj ulozi uživa u alkoholu i travi!
2. svibnja 2019.
Music Box (9477 Članci)
Podijeli

Matthew McConaughey u novoj ulozi uživa u alkoholu i travi!

Hollywoodsku zvijezdu Matthewa McConaugheyja do danas smo mogli vidjeti u različitim ulogama, kako u filmovima tako i u televizijskim serijama.

Ovaj dobitnik prestižne nagrade Oscar iz 2013. godine za remek-djelo „Dobri dileri iz Dallasa“ ne prestaje nizati uspješne uloge i filmove, a najnoviji u tom nizu je komedija FACA S PLAŽE koja nam od sljedećeg četvrtka stiže u domaća kina!

U filmu McConaughey tumači pisca poezije Moondoga koji živi hedonističkim i pseudo-nomadskim stilom života na Floridi dok polako pokušava napisati novu knjigu. Istovremeno, on uživa u životu lokalne legende premda većina smatra da su dani slave davno iza njega. Njegove eskapade financira njegova bogata supruga Minnie, premda to ne odobravaju kćerka mu Heather koja se nalazi pred vjenčanjem i njegov agent Lewis. Moondog učestalo flerta s drugim ženama koje upoznaje tijekom svojeg putovanja, dok se Minnie nalazi u strastvenoj aferi s Moondogovim prijateljem i pjevačem Lingeriejem…

Film je režirao Harmony Korine koji nam se 2013. godine predstavio fantastičnom i uspješnom komedijom „Spring Breakers: Proljetno ludilo“. Upravo dok je snimao taj film na Floridi, Korine je osmislio scenarij za FACU S PLAŽE kojeg je napisao doslovno u roku od nekoliko dana. Kao i u svakom svom filmu, Korine je odlučio u filmu angažirati mješavinu poznatih glumaca, ali i stvarnih stanovnika Floride kako bi cijeli film izgledao što autentičnije.

Uz Matthewa McConaugheyja u komediji FACA S PLAŽE glavne uloge tumače Jonah Hill, Isla Fisher, Zac Efron, Snoop Dogg i Martin Lawrence kojemu je ovo prva filmska uloga nakon 8 godina. Svim glumcima redatelj je omogućio potpunu slobodu u portretiranju likova tako da Snoop Dogg nije želio glumiti samoga sebe već je inspiraciju pronašao u prijateljima. Zanimljiva je činjenica da je Snoop Dogg u jednom trenutku zamijenio lažnu marihuanu koju puše likovi u filmu sa svojom vlastitom, naziva „Snoop Weed“, a u emisiji Jimmy Kimmel Live glumac McConaughey se prisjetio da je „sljedećih devet sati snimanja bilo iznimno zabavno, premda se ne sjećam da je itko od nas u bilo kojem trenutku izgovorio ijednu riječ na engleskom jeziku“.

Foto: Courtey of Neon and Vice