Rap rock bend Detmeć singlom “Carcosa” najavljuje debitantski album
2. svibnja 2019.
Music Box (6847 Članci)
Podijeli

Rap rock bend Detmeć singlom “Carcosa” najavljuje debitantski album

Požeški rap rock bend s adresom u Zagrebu, Detmeć, okrenuo je novu važnu glazbenu stranicu i nakon potpisivanja ekskluzivnog ugovora za najveću hrvatsku izdavačku kuću Croatia Records predstavlja svoj novi singl “Carcosa”.

Detmeć nastavlja tamo gdje je započeo singlovima „Dijelimo se“ i „Mnogo jak“, uspješno spaja rap i rock glazbu koja je u svijetu svoj procvat doživjela osamdesetih i devedesetih godina i u vremenima djelovanja bendova Run DMC, Beastie Boys, Rage Against The Machine i ranih albuma Red Hot Chili Peppersa. S vremenom su došli i novi bendovi i nove generacije koje se okreću nešto modernijim zvukovima, dok se Detmeć naslanja na maloprije spomenuta imena, među kojima su i njihovi uzori.

 “’Carcosa’ je pjesma koja progovara o načinu kojim se pojedinac nosi s prolaznošću vremena. Prošlost je tvrdoglav učitelj, dugo pamti događaje od kojih želimo pobjeći, a s druge strane nas podsjeća na propuštene prilike koje nismo imali hrabrosti proživjeti. U pokušaju bijega od prošlosti čovjek će se sutradan uvijek osvrtati iza sebe. Inspirirana radovima Ambrosea Biercea i dijalozima hit-serije ‘True Detective’, ‘Carcosa’ poručuje da u stvarnosti vrijeme ne čeka nikog od nas i neumoljivo se kreće naprijed koliko god mi gledali unazad“, kažu dečki iz Detmeća.

Pjesmu „Carcosa“, koja je premijerno emitirana u programu Radija 101, potpisuju Toni Skoko, Filip Kordovan i Karlo Ćavar (tekst) te Hrvoje Pandžić i Saša Romić (glazba), dok je aranžman radio cijeli bend. Tonski studio Hard Work u Požegi ostao je vjeran Detmeću, a produkciju, mix i mastering i ovoga puta potpisuje Ante Akrap.

Video spot radila je Pulsar Produkcija pod producentskom palicom Velimira Grgića i Darija Lonjaka, kameru je radio Dario Matić, a montažu i animaciju Valent Balun.

Trećim službenim singlom Detmeć najavljuju i debitantski studijski album koji će do kraja godine biti objavljen za Croatia Records. Do tada Detmeć možete poslušati uživo na raznim nastupima i ovom prigodom najavljuju koncerte 4.5. na Under the Bridge Festu u Glazbenoj kući u Zagrebu te 12.5. na festivalu Zapruđe uživo 2019.