Koncert Benjamina Clementinea prebačen iz Cvetličarne u ljubljansko Kino Šiška!
6. svibnja 2019.
Music Box (10000 Članci)
Podijeli

Koncert Benjamina Clementinea prebačen iz Cvetličarne u ljubljansko Kino Šiška!

Nakon nedavne turneje po Britaniji i SAD-u s Davidom Byrneom, jedinstveni Benjamin Clementine najavio je posebnu, jedinstvenu seriju akustičnih nastupa diljem Europe.

U svibnju i lipnju 2019. publika će moći vidjeti strastvenu glazbenu poslasticu koja će ovoga puta biti jedinstvena zbog intimne akustične izvedbe. Jedinstveni doživljaj uživo pod nazivom “An Evening With Benjamin Clementine & His Parisian String Quintet” podržat će pet francuskih glazbenika, uključujući Barbaru Le Liepvre na violončelu. Clementine će izvesti pjesme s dva svoja hvaljena albuma iz 2015. godine, prvi “Least For Now”, za koji je dobio nagradu “Mercury”, a drugi “I Tell A Fly” iz 2017., koji je nastavio uspjeh debija. NPR ga je prozvao Georgeom Orwellom našeg vremena. Treba naglasiti da je najavio samo 24 koncerta za svibanj i lipanj, a jedan od njih bit će 17. svibnja u ljubljanskom Kinu Šiška. I 2017. godine je rasprodao Kino Šiška, a tako se očekuje i ove godine.

Ovaj 30-godišnji Londonac jedan je od najvećih pjesnika i najoriginalnijih glazbenika svoje generacije. U mladim danima svirao je gitaru na ulicama Pariza, gdje je i sâm stvorio svoj stil. Njegov glas je mješavina Edith Piaf i Nine Simone, a za glasovir se ponaša kao moderni Ray Charles. Njegov glazbeni stil je jedinstven, glazbeni uzbudljiv i neočekivano inspirativan. U pjesmama se bavi životnim problemima, ali u isto vrijeme dostavlja poetiku i miješa ljubav i melankoliju, a sofisticirani tekstovi ukidaju tradicionalnu strukturu pjesme i otkrivaju vlastiti inovativni glazbeni potpis.

Dobitnik je prestižne britanske nagrade “Mercury” i francuskog Grammyja, a u veljači ove godine Francuzi su mu dodijelili viteško priznanje za doprinos umjetnosti. Britanci imaju jednu od najutjecajnijih osobnosti, a The New York Times ga je proglasio jednim od onih koji su ostavili neporeciv trag na kulturnom polju.

Ulaznice za koncert možete kupiti u sustavu Eventim.si.

Foto: Craig McDean