Vasil Hadžimanov Band prvo ime Jazzice 2019. u Bjelovaru
6. svibnja 2019.
Music Box (7283 Članci)
Podijeli

Vasil Hadžimanov Band prvo ime Jazzice 2019. u Bjelovaru

Vasil Hadžimanov Band prvo je festivalsko ime ovogodišnjeg programa ležernog, nasmijanog i romantičnog jazz festivala pod zvijezdama!

Sa sunčanijim danima i toplijim temperaturama stiže nam čarolija koncerata na otvorenom u kojima gradovi postaju pozornice i mjesta susreta onih koji u jednakoj mjeri uživaju u bogatstvima kulture kao i u bogatstvima prirodne raznolikosti. Festival koji je prošle sezone na scenu ušetao na mala vrata, svojim drugim izdanjem već postavlja nove standarde za jazz i glazbena događanja. Po drugi put u povijesti Bjelovara Jazzica Fest će se održati u razdoblju od 27. do 30. lipnja 2019. godine te kroz četiri dana obogatiti kulturnu ponudu u gradu nastupima renomiranih jazz umjetnika i glazbenika koji svojim stilom i izričajem promiču atraktivnu jazz kulturu koja u današnje vrijeme privlači sve veći broj poklonika.

Prvi izvođač kojim Jazzica Fest najavljuje sjajan program ovogodišnjeg izdanja kralj je balkanskog jazza koji sa svakim novim studijskim izdanjem oduševljava sposobnošću nadilaženja stilskih i etničkih granica – Vasil Hadžimanov i njegov bend ovom će prigodom bjelovarskoj publici predstaviti repertoar hvaljenog posljednjeg albuma “Lines In Sand”, ispunjenog beskrajnom energijom i ritmom.

Ovaj virtuozni skladatelj, aranžer i izvođač u svojoj je karijeri nizao albume koji su svjetski glazbeni kritičari recenzirali u superlativima, a njegovo sedmo studijsko izdanje donosi svjež i dinamičan fusion koji u svojoj srži sintetizira njegove etničke korijene i nepresušnu želju za istraživanjem modernog glazbenog nasljeđa. Stepenica više u svemu tome jesu vanserijski doživljaji njegovih nastupa, proširenih improvizacijskih performansa kojima je očarao publiku diljem Europe, a bjelovarska publika tomu će svjedočiti ovo ljeto pod zvjezdanom kulisom platoa gradskog glazbenog paviljona na Trgu Eugena Kvaternika, gdje će se održavati glazbene večeri Jazzica Festa.

Vrhunski glazbeni program u samom centru grada u jedinstvenoj atmosferi ljetnih večeri glavnog gradskog parka pozivnica su da nam se pridružite u otkrivanju svih draži Jazzica Festa u Bjelovaru! Program Jazzica Festa besplatan je za sve posjetitelje, a više informacija o zanimljivim iznenađenjima glazbenog programa očekujemo u narednim tjednima. U slučaju kiše koncerti će se održati u Bjelovarskom kazalištu i Domu kulture Bjelovar.

Foto: Predrag Ilić (Rex Images)