Projekt Femme nouvelle dobio svoj nastavak i novih devet kantautorskih imena
26. studenoga 2020.
Music Box (9753 Članci)
Podijeli

Projekt Femme nouvelle dobio svoj nastavak i novih devet kantautorskih imena

Platforma Femme nouvelle, kojoj je cilj promicanje ženskog kantautorstva, dobiva svoje drugo izdanje te se od 27. studenog može naći na svim digitalnim servisima.

Nika Turković, Anja Papa, Ida Prester, Barbara Munjas, Billie Joan, Ivana Starčević, Nina Bajsić i Playground Hustle (Ivona Eterović  i  Magdalena (Megi) Slović) – imena su devet iznimnih i talentiranih kantautorica koje su oblikovale ovogodišnje izdanje.

Glavni zadatak platforme Femme nouvelle je osigurati što veću medijsku prisutnost kvalitetnim kantautoricama, približiti njihovu glazbu kritici i publici i potaknuti ih na suradnju, a više o samom projektu ispričala je njegova kreatorica Lana Čulig iz Aquarius Recordsa:

„Ovo je bila izazovna godina za sve, a posebno za glazbenike. Zato mi je drago de je Femme nouvelle dobio svoje druge izdanje i da unatoč svemu što nas je pogodilo projekt ide dalje. Posebnost drugog  izdanja je što su se glazbenice prijavljivale konkretnim djelima, dok su na prvom izdanju prvo izabrana glazbena imena, a onda su one ustupale određene pjesme. Sada je devet glazbenica pristupilo projektu baš s pjesmama za njega, pa tako imamo i pjesmu ‘femme nouvelle’ Anje Pape iz pocket palme koju je napisala inspirirana cijelom platformom za promicanje ženskog kantautorstva. I ovaj put na albumu se nalazi zaista raznovrstan izbor zvukova, žanrova, glazbenih smjerova, a sve ih opet povezuje to što su sve redom iznimne i talentirane glazbenice i kantautorice.

U sklopu ovogodišnjeg projekta do sada je objavljeno pet sjajnih i raznovrsnih singlova “Raj” Nike Turković, “femme nouvelle” Anje Pape (pocket palma), “Luda” Ide Prester i najrecentniji “Gone back” Barbare Munjas i “Zvijezda” Ivane Starčević i projekta Rakete.

Digitalni album “Femme nouvelle Vol.2” bit će dostupan na svim digitalnim servisima od 27. studenog.

Foto: Vladimira Spindler

Foto: Vladimira Spindler