Jedan od predvodnika indie dream pop vala, Still Corners, ovog tjedna u Zagrebu!
7. svibnja 2019.
Music Box (10918 Članci)
Podijeli

Jedan od predvodnika indie dream pop vala, Still Corners, ovog tjedna u Zagrebu!

Britanska skupina  STILL CORNERS rasprodanim koncertom u Beogradu započinje europsku turneju u sklopu koje će u četvrtak, 9. svibnja, nastupiti i u klubu Boogaloo u Zagrebu.

Na europskoj turneji na kojoj predstavljaju svoj najnoviji album „Slow Air“, Still Corners će održati skoro trideset koncerata. Prvi koncert ove turneje zakazan za sutra u Domu omladine Beograda već je rasprodan te nije iznenađujuće što za ovo “sanjalačko čudo” iz Velike Britanije vlada veliki interes i u Hrvatskoj. Očekuje nas vrhunska dream pop poslastica u četvrtak, 9. svibnja u zagrebačkom klubu Boogaloo: “predivne projekcije u tamnoj prostoriji, golemi bubnjevi, lagana gitara, puni vokali, koji će te transportirati u drugo vrijeme i dimenziju“.

Počašćeni smo što ćemo po prvi puta posjetiti Hrvatsku koja nam je već duže vrijeme na listi želja“, poručuje ženska polovica ovog dua, Tessa, i dodaje da se raduje susretu s hrvatskim fanovima. “Dolazimo iz Budimpešte a već dan kasnije smo u Ljubljani te ne znam koliko ćemo imati vremena, ali  voljela bih prošetati Zagrebom i vidjeti neke od znamenitosti o kojima su mi pričali. Možda bude više vremena sljedeći put kada dođemo tu“ kaže Tessa s osmijehom.

Britanska dream-pop/synth-pop skupina Still Corners je projekt koji zajedno realiziraju Greg Hughes i Tessa Murray, a turneja kojom predstavljaju svoj najnoviji album „Slow Air“ dovest će ih u Boogaloo. Reakcije publike na njihov dosadašnji rad govore u prilog činjenici da je pred skupinom Still Corners svjetla budućnost i da je koncert u Zagrebu odlična prilika da čujemo bend o kojem će se tek pričati! „Mislim da se s publikom povezujemo na emotivnoj razini tako da oni mogu prepoznati sebe u glazbi“ rekla je Tessa nedavno hrvatskim medijima i dodala: „Pišemo ono što i mi osjećamo, mislim da ako mi osjećamo da smo napravili nešto dobro i iskreno, da će fanovi to prepoznati. Donosimo svjetlo u ovaj svijet, želimo da glazba bude svjetionik.“

Poseban gost ovog koncerta bit će hrvatski kantautor J.R.August.  Umjetnik čiji dojmljivi i atmosferični koncerti ostavljaju publiku bez riječi, raduje se nastupu prije Still Corners. “Iznimno mi je drago da nas je vrhunski izvođač kao što su Still Corners pozvao da otvorimo njihov koncert“, kaže J.R August i dodaje: „Za mene je to fantastična prilika da predstavim svoju glazbu njihovim fanovima. U svojim intervjuima su pokazali da poznaju dobru glazbu s ovih prostora i zbog toga mi je još veća čast svirati prije njih.

Ne propustite priliku sanjati sa Still Corners i uživati uz glazbu J.R. Augusta – dođite u klub Boogaloo 9. svibnja u 20.30 h.

Ulaznice za koncert mogu se nabaviti po cijeni od 100 kn, putem prodajne mreže Ticketshopa, kao i online na www.ticketshop.hr .

Foto: Bernard Bur