Gordana Marković predstavlja video za novi singl “Učini što moraš”
10. svibnja 2019.
Music Box (9563 Članci)
Podijeli

Gordana Marković predstavlja video za novi singl “Učini što moraš”

Nakon iskoraka u samostalnu glazbenu karijeru i objave singla „Što smo naučili“, talentirana glazbenica Gordana Marković, nastavlja predstavljati novi autorski materijal – nakon radijske premijere početkom tjedna, danas je i službeno objavljen njen novi singl “Učini što moraš”. 

Malo je glazbenika čiji su talenti mnogobrojni i koji se mogu snaći u raznim okruženjima i glazbenim izričajima. Jedna od njih svakako je Gordana Marković, pjevačica, gitaristica i kantautorica iz Zagreba. Ovu talentiranu glazbenicu i autoricu publika prepoznaje kao polovicu dua Auguste, s kojim je objavila dva studijska albuma i ostvarila nominaciju za Porin, te kao jednu od stalnih izvođačica u HRT-ovoj emisiji „A strana“.

Kao dio raznih glazbenih projekata već je nekoliko godina aktivna sudionica domaće glazbene scene, a s početkom 2019. odlučila je učiniti hrabri iskorak te se publici predstaviti kroz samostalnu glazbenu karijeru. Prvi korak u tome bila je objava singla i videospota „Što smo naučili“, a sada nam predstavlja novu autorsku pjesmu – „Učini što moraš“.

„Ovo je pjesma o pomirenju, prihvaćanju i strpljenju koje nam svima ponekad nedostaje. Zbog toga sam i poželjela da se u aranžmanu nađu baš violončelo i klarinet, koji jako dobro dočaravaju i naglašavaju atmosferu samog teksta i glazbe“, otkriva Gordana o novom singlu.

Za produkciju pjesme zaslužan je Tomislav Šušak (Vatra), koji stoji i iza singla „Što smo naučili“, a s kojim Gordana marljivo radi na pjesmama za svoj prvi samostalni studijski album. U kreiranju pjesme sudjelovali su i Matej Milošev (violončelo), Branimir Norac (klarinet) te Jerko Jurin (bubnjevi).

U kreiranju pratećeg videospota ponovno je sudjelovao tim zaslužan i za video prvog singla; ideja i realizacija spota “Učini što moraš” djelo su redatelja Filipa Tota, za montažu je zaslužna Maida Srabović, dok je Gordanin styling u spotu pomno birala Ljupka Tanevska. “Spot koji prati pjesmu također ima tu smirujuću atmosferu, Filip Tot je ponovno briljirao” otkriva Gordana svoje oduševljenje videom i nastavlja: “U potpunosti sam zadovoljna kako je ideja koju sam imala dok sam pisala pjesmu na kraju provedena i glazbeno i vizualno.”.

Promociju nastavlja i u narednim tjednima, a pred njom je i nastup u sve zamjećenijem koncertnom serijalu Living Room Session zagrebačkog Vintage Industrial Bara, gdje će nastupiti 22. svibnja, u sklopu kojeg se publici u opuštenoj atmosferi predstavlja dvoje glazbenika.