IZVJEŠĆE/FOTO: 16. Mega bikers susret u Sl. Brodu (2. dan) – sve je dobro što se dobro svrši
12. svibnja 2019.
Boris Abramović (163 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: 16. Mega bikers susret u Sl. Brodu (2. dan) – sve je dobro što se dobro svrši

Završli su još jedni Mega bikers susreti, šesnaesti po redu, na slavonskobrodskom izletištu Poloj.

Vjerojatno najveći moto susreti u Hrvatskoj, a i šire, i ove godine su dokazali da je brodska moto zajednica jedna odlično organizirana družina i da iz godine u godinu dokazuju da su u stanju organizirati odličan, ne samo glazbeni, program koji će privući mnogobrojnu i raznoliku publiku na susrete. I ove godine imali smo uz sami glazbeni program i različita popratna događanja, pa je tako sinoć proglašen i pobjednik u utrci ubrzanja koja se već tradicionalno organizira, a poslijepodne je isto tako kroz Brod prošao tradicionalni bajkersi defile.

Tri grupacije i dalje dominiraju bajkerijadom. Bajkeri u velikom šatoru koji se zabavljaju na svoj specifičan način uz glazbeni program, tekuću okrijepu i ples mladih, oskudno odjevenih dama, zatim u drugom velikom šatoru oni koji su došli gladni i uživaju uz janjetinu s ražnja i ostale delicije u ponudi, te na kraju oni, kako kaže Prlja, civili koji su došli uživati u glazbenom programu. Za svakoga po nešto.

Sâm glazbeni program je po starom dobrom običaju počeo s nekim od cover bendova, a nakon njih je nastupio Alen Islamović & Band, možemo reći isto tako cover bend Bijelog Dugmeta i Divljih jagoda, što nikako nije pokolebalo brodsku publiku koja se skupila ispred bine kako bi uživala u brojnim, sada već evergreenima spomenutih bendova. “Motori”, “Bosanac”, “Planine” i drugi hitovi pokazali su nam koliko malo narodu treba za sreću.

Za sâm kraj ostavljene su glavne zvijezde ovogodišnjih Mega bikers susreta, riječke pičke iz Let 3. Odličan nastup, ovaj puta u pernatoj odjevnoj varijanti priuštili su nam ovi glazbenici koji granice ruše već odavno, a bilo je tu od novijih, šabanskih hitova, do klasika s njihovih diskografskih početaka, pa su ovaj put profitirali i mlađi, a i stariji fanovi.

Odličan i atraktivan završetak još jedne, kako mi to u Brodu volimo reći bajkerijade. Veselimo se naravno već slijedećim susretima iduće godine koje ne znamo što nam donose u glazbenom smislu, ali vjerujemo da će biti dobro kao i svaki put do sad. Ovi su prošli i više nego dobro, a sve je dobro što se dobro svrši.

Foto: Ivan Matković