Poznata imena prvog izdanja FER Open Aira!
13. svibnja 2019.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Poznata imena prvog izdanja FER Open Aira!

KSET u suradnji s FER-om pokreće FER Open Air, besplatni festival na otvorenom, a prvo izdanje održat će se u subotu, 1. lipnja na parkiralištu pored FER-a.

KSET je kultni zagrebački klub poznat po organiziranju najposjećenije brucošijade na ovim prostorima, Brucošijade FER-a, a ovoga puta donosi besplatan događaj za studente zagrebačkog Sveučilišta, ali i za sve ostale zainteresirane. Ovom prilikom na parkiralištu FER-a slušat ćemo JeboTon Ansambl, Them Moose Rush, ZMaJ, Dogs in Kavala, 2Kitice i dRBonito.

JeboTon ansambl već su poznati zabavljači zagrebačkih ulica koje ne treba posebno predstavljati. Otvorili su KSET-ovu koncertnu sezonu promocijom svojeg debi albuma “Širi ljubav ili šuti!”, a sada je u stilu i zatvaraju.

Them Moose Rush zatrest će pozornicu pored FER-a svojim energičnim progresivnim rockom kojeg su nedavno imali prilike predstaviti i Ujedinjenom Kraljevstvu na svojoj turneji. Njihov album “Don’t Pick Your Noise” bio je jedno od najboljih domaćih izdanja u 2018. godini odlično prihvaćen od publike i kritike.

Eksperimentalni rock trojac iz Virovitice, ZMaJ vraća se u Zagreb nakon skoro jednogodišnje pauze, posljednji put nastupali su na INmusic festivalu. Na svoja dosad izdana 3 EP-a predstavili su originalan zvuk koji se uvelike temelji na elektronici i tjera na ples već na prvom slušanju, a trenutno rade na novom materijalu.

Beogradski trojac Dogs in Kavala nastupio je na više festivala u Hrvatskoj te tako stekao određeno sljedbeništvo, a 1. 6. zagrebačkoj publici predstavit će svoj surf rock zvuk koji sadrži primjese garagea i psihodelije.

Iggy Biznis i Đoni Paranoja, tj. 2Kitice, duo koji nas nasmijava već godina svojim ljetnim hitovima i originalnim videima, po prvi put će javno nastupiti te izvesti neke od svojih bezvremenskih pjesama. Također, Iggy Biznis nedavno je izdao i solo album naziva “Di si bio kaj si radio” tako da možemo očekivati premijerne izvedbe pjesama s tog uratka.

dRBonito su nam poznati kao finalisti KSET-ovog natjecanja za neafirmirane bendove Čuješ?! Gdje su nam predstavljali svoj prvi EP. Od tad su izdali album prvijenac “Topare 5/24”, a nedavno su izdali i novi EP “Zablaće”. Radi se o kombinaciji gitara, bas i bubanj – minimalizam iz kojeg naizmjenično proizlaze snažne individualne dionice sve dok se ne stope u kompaktnu soničnu eksploziju.

Nakon nastupa navedenih izvođača program se seli u KSET gdje će posjetitelje do sitnih jutarnjih sati zabavljati Disco sekcija KSET-a uz presjek najvećih hitova ovog i prošlog stoljeća.