Na Jazz u Močvari dolazi genijalni Bruno Mičetić Trio
20. ožujka 2018.
Music Box (9753 Članci)
Podijeli

Na Jazz u Močvari dolazi genijalni Bruno Mičetić Trio

Vidjeti metalca kako nastupa u Močvari normalno je kao i vidjeti jazzere u jazz klubu. Ali što ako se jedan metalac sjetio svirati jazz i sad dolazi u Močvaru sa svojim jazz triom? E to je onda već anomalija koju nismo mogli propustiti!

Prozvan najvećim domaćim heavy metalcem među jazzerima i najvećim jazzerom među heavy metalcima, u nedjelju 25. ožujka dolazi gitarist Bruno Mičetić sa svojim triom (Milo Stavros na bubnjevima i Joe Kaplowitz na orguljama).

Skladbe Brune Mičetića mogle bi se najbolje opisati kao studije u grooveu. S jedne ih strane krasi određena meditativna, skoro pa flegmatična opuštenost koja budi nikada doživljena sjećana na stare, zadimljene jazz klubove u New Yorku, a s druge strane spontana živost koja se dobiva samo kroz iskrenu ljubav prema svojoj glazbi. Kroz spoj bluesa, balada, tradicionalnog jazza, ali i fusiona, bit će to savršeno otvorenje novog projekta “Jazz u Močvari”.

A sad par riječi i o projektu. “Jazz u Močvari” najnoviji je projekt čiji je cilj prezentirati i promovirati najoriginalnije, inovativne i zanimljive autorske jazz projekte i bendove iz Hrvatske, regije, a možda i šire (ako ih uspijemo platiti). Na taj način pokušat ćemo dodatno obogatiti već ionako bogatu ponudu zagrebačke jazz scene, ali kada kažemo jazz ovdje ne mislimo samo na tradicionalni jazz, već na sve njegove hibride i derivate zbog kojih je jazz postao možda najvitalniji glazbeni žanr.

Koncert će biti održan 25. ožujka s početkom u 21 sat uz cijenu upada od 30 kuna.