Lana Janjanin ovog tjedna promovira novi album u Saxu!
14. svibnja 2019.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Lana Janjanin ovog tjedna promovira novi album u Saxu!

Nakon odličnog nastupa u Lisinskom s Dinom Rizvić, Lana Janjanin ovaj će put sa svojim kvartetom nastupiti u nešto intimnijoj atmosferi kultnog zagrebačkog kluba i promovirati svoj album prvijenac “A Minute of Love“.

„Jako mi je drago da vas nakon dugo vremena imam priliku pozvati na koncert svog kvarteta u Zagrebu. Ovaj dan će biti na više načina poseban za mene – prvi je to put da “doma” promoviram svoj album “A Minute of Love”, na kojem sam radila puno godina i u kojem sam ispričala priče svojeg srca, i to ću podijeliti sa svojim omiljenim glazbenicima na pozornici i prijateljima u publici, a još k tome na taj dan baš i slavim rođendan. Puno nam znači dolazak svakog pojedinca, jer sviramo upravo za i zbog vas, a rijetko imamo tu šansu. Čekaju vas pjesme o ljubavnim brodolomima, bend koji super „groova“, a i ekskluzivna šansa da nabavite svoju kopiju albuma (koji inače nije u prodaji u dućanima). Veselim vas se vidjeti u što većem broju u četvrtak u Saxu“, izjavila je Lana Janjanin uoči koncerta.

Lana piše tekstove, sklada i aranžira glazbu za svoj jazz sastav s kojim redovito nastupa na internacionalnim pozornicama, kao i za jazz orkestre kojima po prilici i dirigira. Također sklada i za klasične komorne ansamble. Surađivala je s mnogim poznatim glazbenicima i orkestrima uključujući i virtuoza na violini Robyja Lakatoša, ORF Simfonijski Orkestar i Jazz Orkestar HRT-a.

Krajem 2018. godine objavila je debitantski album autorske glazbe – “A Minute of Love”, snimljenog s njenim jazz sastavom. Iste godine objavljen je i dvostruki album “Miracles” u suradnji s Dinom Rizvić i Jazz Orkestrom HRT-a, s kojom produkcijom obje glazbenice ulaze u povijest Hrvatske i regije kao prve žene koje su skladale, aranžirale, odsvirale i otpjevale svoj opus za big band. U 2019. Lana je nominirana za glazbenu nagradu Porin u kategoriji Novi izvođač godine.

Njen kvartet čine glazbenici iz Austrije i Slovenije: basist Marko Ferlan, bubnjar Lukas Fellner i trubač Tomaž Gajšt.

Cijena ulaznice u pretprodaji je 35 kuna, a na dan će cijena iznositi 50 kuna. Ulaznice se mogu kupiti u Saxu tijekom radnog vremena kluba. Početak koncerta je u 20:30 sati.