Killed a Fox nastupaju prije Black Tuska u Zagrebu!
15. svibnja 2019.
Music Box (10946 Članci)
Podijeli

Killed a Fox nastupaju prije Black Tuska u Zagrebu!

Sedma sezona Good Vibrationsa zatvorit će se koncertom američkih sludge legendi Black Tusk.

Njihov premijerni nastup u Hrvatskoj dogodit će se u petak, 24. svibnja u Močvari. Opaku podršku pružaju naši dobri znanci Killed a Fox!

Black Tusk je nezgodan. Kažu za sebe da su nastali iz puno znoja i pokoje suze prije 14 godina. Tri stara prijatelja iz grada Savannah iz savezne države Georgie (kao i njihovi kolege Baroness i Kylesa) sviraju kombinaciju sludgea, thrash metala i punka uz prstohvat Motorheada, a sve skupa to definiraju kao „swamp metal“. Sadašnju postavu čine gitarist i vokal Andrew Fidler, bubnjar i vokal James May, basist i vokal Corey Barhorst te gitarist Chris “Scary” Adams koji je posljednji došao u bend. Do sada su izdali 3 EP-a i 6 full albuma od kojih će aktualni “T.C.B.T.” iz 2018. promovirati ovom prilikom.

Killed a Fox svoju su priču započeli kao trojac (vokal i dvije gitare) u jesen 2006., a kao četvorka su su svoj album prvijenac ‘Fluorescence’ objavili tri godine kasnije. Svoj glazbeni identitet nalaze između rocka/metala i psihodeličnog rocka s iznimnim osjećajem ritma i melodije. Nakon izmjena u sastavu, bend od 2010. stvara glazbu i nastupa kao četveročlana skupina. U kasnoj 2013. izdaju svoj drugi album ‘Spring of Sloth and Haze’, s kojeg je pjesma ‘Hive’ dobila mnoge pohvale fanova i kritičara. Nakon nastupa s velikanima poput Alice In Chains, Orange Goblin, Eyehategod, Karma to burn (itd.), bend u ožujku 2019. izdaje treći studijski album ‘Crown Shyness’ koji je najavljen singlom video-spotom za pjesmu ‘Still Life Mirror’. Članovi benda su: Pavle Gulić – bubanj, Chris Ian – vokali, Sho – gitara i Ivan Mioč – bass.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 65 kuna moći će se uskoro kupiti u Dirty Old Shopu, na dan će koštati 80 kuna.

Foto: Martin Mühlegg