Zrinka Posavec sa svojom etno čarolijom stiže u HNK Šibenik!
22. svibnja 2019.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Zrinka Posavec sa svojom etno čarolijom stiže u HNK Šibenik!

Njezin je moto kako ‘glas otkriva dušu, strast i želje’, u što se uvjerili svi koji su do sada imali prilike slušati našu talentiranu i cijenjenu glazbenicu, Zrinku Posavec.

Uskoro tu priliku dobit će i Šibenčani, budući da Zrinka s izvrsnim glazbenicima, i to po prvi put, stiže u HNK Šibenik, u četvrtak, 23. svibnja 2019. Zrinka Posavec je iznimno talentirana pjevačica, kantautorica, pjesnikinja, profesorica, glazbena pedagoginja, a ponekad i stand up komičarka, budući da su njeni koncerti prožeti najljepšim pjesmama, melodijama i stihovima no i zanimljivim iskustvima koje glazbenica dijeli s publikom, uz koja se redovito svi nasmiju. Nakon njenih koncerata publika izlazi s osmijehom na licu ispunjena najljepšim glazbenim trenucima. Ova autorica glazbi pristupa iz duše, strasno, izvodeći one skladbe kroz koje može najbolje ispričati samu sebe, a tako dotaknuti i one koji je slušaju.

Na repertoaru će se, u četvrtak 23. svibnja od 20 sati tako naći tople starogradske pjesme koje pripadaju Panoniji,  pjesme iz Međimurja, Dalmacije i njezine Slavonije poput „O jesenske duge noći“, naći će se autorske skladbe „Za tebe, „Ako želiš moje srce“ no i neke od najpoznatijih pjesama sevdaha poput „Kad ja pojdoh na Bentbašu“. Uz sve to, Zrinka će prisutnima predstaviti i neke pjesme iz svoje zbirke poezije „Soba za buđenje“. Na pozornici HNK u Šibeniku Zrinki će se pridružiti vrsni glazbenici okupljeni u ansambl: Kristina Bjelopavlović Cesar na klaviru, Mario Igrec na gitari, Borna Šercar na udarljakama i Goran Delač na kontrabasu.

Nakon dva iznimna albuma, brojnih koncerata po Hrvatskoj i svijetu, nakon mnogobrojnih glazbenih pozornica, Zrinka Posavec dolazi i Šibeniku pokloniti sve melodije koje joj duša skuplja godinama.

Ulaz na koncert je besplatan, pa ne postoji niti jedan razlog da četvrtak uvečer ne uljepšate koncertom Zrinke Posavec.

Foto: Nikola Knežević