Česti gost naših pozornica, bend Pogonbg, predstavlja prvi ovogodišnji singl “Armija”
26. svibnja 2019.
Music Box (6910 Članci)
Podijeli

Česti gost naših pozornica, bend Pogonbg, predstavlja prvi ovogodišnji singl “Armija”

Beogradski punk/rock’n’roll bend Pogonbgd objavio je spot za najnoviji singl “Armija”. Pjesma je snimana i producirana u studiju Mašina 23, u Beogradu tijekom četvrtog i petog mjeseca ove godine. Veliku podršku i pomoć prilikom snimanja spota pružio je snimatelj Strahinja Pavlović.

Prožeta himničnom solažom i zborskim pjevanjem, surovo iskreno i energično, “Armija” govori o odupiranju nametnutim pravilima i iznalaženju načina da se, uprkos uobičajeno nepovoljnim okolnostima, ostane dosljedan sebi.

Pogonbgd postoji od 2004. godine, ime benda je igra riječi, može se čitati kao Pogon bgd (bgd – Beograd) ili Pogo (punk ples/šutka) nbgd (Novi Beograd – dio grada iz kojeg dolaze članovi benda). Na početku bend je svirao obrade domaćih i stranih punk klasika, da bi već tijekom 2006. nastale prve autorske stvari. Prvi album “U samoodbrani” Pogon je objavio 2011. godine, odmah potom 2012. objavljen je i drugi album “Moji heroji”. Bend je skrenuo pažnju na sebe iskrenim i jakim tekstovima i prepoznatljivom energijom na live nastupima. Početkom 2017. godine objavljen je treći album “Pogonophobia” na kojem je poseban gost bio legendarni blues glazbenim Dragoljub Crnčević Crnke. Svoju biografiju Pogonbgd je 2019. godine dodatno obogatio prvim singlom “Armija”.

Foto: Promo