Mračni seksipilni folk rock u Vintage donosi King Dude
28. svibnja 2019.
Music Box (5960 Članci)
Podijeli

Mračni seksipilni folk rock u Vintage donosi King Dude

U četvrtak 30. svibnja, u Zagreb se vraća KING DUDE – plavooki vrag Mefisto s akustičnom gutarom, odjeven kao Johnny Cash s atmosferičnim glasom… Kao da je pretekao Roberta Johnsona na raskrižju.

U vrijeme kad je američka folk glazba izgubila doticaj sa svojim krvavim korjenima, King Dude je uspio rasvijetliti tamu sa seksom, smrti, ljubavlju, ludošću i Luciferovim svjetlom. Od 2006. godine, njegov predani rock ’n’ roll je bio i poruka, ali i njegov medij prema publici kojom se obraća svojim grlenim baritonom dok pjeva đavolje stihove koje tako predano kroji.

Zahvaljujući brojnim izdanjima, preko Dais, Avant!, Bathetic, Clan Destine, Ván records… nastupao je i na brojim festivalima, najčešće dijeleći pozornicu s velikim Ghostom i Earthom, što je rezultiralo povećanjem fan baze jer nitko, nakon što ga čuje, ne može ne poželjeti još proročke mise.

Stvarajući miks biblijskog prizvuka od izolacije, otkrivenja, nade i spasenja, King Dude je brendirao svoj unikatan brend američke folk rock glazbe u kojoj se isprepliću elementi brit folka, americane, countrya & bluesa, a sve to je s vremena na vrijeme presvučeno teškim ovojima metal prizvuka što rezultira neobičnim modernism himnama pop prizvuka. Zvuči kompleksno? Zato ga trebate poslušati uživo.

Savršena prilika je upravo 30.5. u Vintage Industrialu. Ulaznice možete kupiti po cijeni od 50 kuna u pretprodaji ili za 65 kuna na dan koncerta. Ulaznice su dostupne u Vintageu i Dirty Old Shopu.