Retro-estetika u videospotu singla “box” slovenskog dua zalagasper
27. veljače 2020.
Music Box (10954 Članci)
Podijeli

Retro-estetika u videospotu singla “box” slovenskog dua zalagasper

Slovenski electro-pop duo objavio je spot za singl „box“, s netom objavljenog hvaljenog prvijenca “4”. Videospot retro-estetike nam stiže uoči koncertne promocije albuma u ljubljanskom Kinu Šiška.

Zalagasper (Zala Kralj i Gašper Šantl), electro-pop duo čija glazba ruši sve jezične barijere i koji svakim novim izdanjem privlači sve veći broj obožavatelja, objavili su singl „box“, za koji je predstavljen i videospot kreiran u duhu retro estetike, u kojem su Zala i Gašper zakoračili nekoliko desetljeća unatrag te se našli u nešto drugačijim ulogama. Pjesma „box“ donosi drugačiji zvuk od onog kojim su se do sada predstavili publici. Zalin sanjivi glas ponovno je u prvom planu, no ovog se puta uz nju u aranžmanu najviše ističe gitara. Talentirani duo zaslužan je za skladanje, produciranje i aranžiranje pjesme, a kao što naslov daje naslutiti, pjesma se tematski bavi osjećajem bespomoćnosti.

Ovo je njihov treći singl na engleskom jeziku, a nalazi se na njihovom debitantskom albumu „4,“ koji se sastoji od pjesama na slovenskom i engleskom jeziku te je kombinacija novog i ranije predstavljeno materijala. Album je objavljen 14. veljače, putem digitalnih platformi i u obliku vinilnog izdanja: https://zalagasper.lnk.to/four

Podsjećamo, svoj prvi singl „Valovi“ su objavili 2017. godine. Pjesma je ubrzo postala iznimno popularna u njihovoj rodnoj Sloveniji, a nagrađena je i cijenjenim slovenskim priznanjem „Zlata piščal“ u kategoriji „Best Song of 2017“. Nakon nastupa na Euroviziji s pjesmom „Sebi“ te zatim objavljivanja EP izdanja „Štiri“, zajedničku glazbenu priču nastavili su pjesmom „come to me“, prvim singlom na engleskom jeziku.

Do sada su ostvarili nekoliko zamijećenih nastupa pred europskom publikom, sudjelujući na showcase festivalima Moscow Music Week (Rusija), Waves Vienna (Austrija) i Eurosonic Noorderslag (Nizozemska).

Osim glazbenom dijelu, talentirani duo veliku pažnju daje i vizualnoj estetici. To je vidljivo i u njihovim spotovima, koji su na YouTubeu skupili više od četiri milijuna pregleda, kao i pomno njegovanom Instagram profilu, gdje bilježe brojku od gotovo 50.000 pratitelja.

gAlbum „4“ dostupan je digitalno te na vinilu, a uživo će premijerno biti predstavljen ovog četvrtka, 27. veljače u ljubljanskom Kinu Šiška.

Foto: Lana Špiler