Alternativni wave-pop-rock bend iz Širokog Brijega Not Jane predstavlja “Paranoju”!
6. lipnja 2019.
Music Box (10743 Članci)
Podijeli

Alternativni wave-pop-rock bend iz Širokog Brijega Not Jane predstavlja “Paranoju”!

Not Jane je alternativni wave-pop-rock bend iz Širokog Brijega koji je 2016. godine osnovao gitarist i kompozitor Drago Ljubić.

Iza sebe imaju veliki broj koncerata u regiji, a zapažen prvi nastup bilježe na festivalu West Herzegowina fest u Širokom Brijegu. Utjecaje pronalaze u novovalnim i indie-rock bendovima prema kojima definiraju svoj zvuk. Pjesma “Paranoja” nastala je u Italiji, a govori o čovjeku koji se čvrsto drži svojih načela bez mogućnosti prihvaćanja nekih drugih, često logičnih objašnjenja.

Not Jane u studio ulazi početkom 2017. godine te u suradnji s Joškom Klarićem, producentom i frontmenom benda Ischariotzcky, snimaju svoj prvi singl „Vesele žene s Pecare“, objavljen u siječnju 2018. godine. Dva mjeseca kasnije na YouTube-u izlaze i drugi, neslužbeni, singl i spot pod naslovom „Oda hipsteru“, nastali u suradnji s projektom Jam with friends iz Mostara. U ljeto 2018. bend dogovara suradnju s Gabrijelom Prusinom, mostarskim glazbenikom, producentom i klavijaturistom benda Mostar Sevdah Reunion te u njegovom studiju „Groove“ u Mostaru započinju rad na debitantskom albumu.

Početkom 2019. godine bend s redateljima Tomislavom Topićem i Nikolom Galićem snima spot za „Paranoju“ koji ih vodi izravno pred uredništvo izdavačke kuće Croatia Records.