Zagrebački trap junaci High5 u Vintageu
20. kolovoza 2019.
Music Box (11069 Članci)
Podijeli

Zagrebački trap junaci High5 u Vintageu

Zagrebački trap junaci High5 svoju dosad koncertno najbogatiju godinu zaključit će 11. listopada u Vintage Industrialu. Velikom samostalnom koncertu prethodit će izlazak novog singla.

Proboj na scenu započeli su 2014. godine kada su kao predgrupa Prti Bee Geeu nastupili u prepunoj Tvornici kulture te tako utabali put prema samom vrhu hrvatskog rapa. Na prvom solo nastupu u Velikom pogonu ulaze u povijest kao prvi bend koji je uspio rasprodati Tvornicu sa samo jednim albumom. U samo godinu dana postali su jedan od najzapaženijih novih rap izvođača u Hrvatskoj, ali i regiji. Rado su viđeni gosti i već svojevrsni residenti festivala poput Drito iz Tvornice i Graffiti na gradele, a iza sebe imaju i odrađene nastupe na novosadskom EXITU, umaškom Sea Star Festivalu, ljubljanskom MENTU, orahovačkom Ferragosto JAMU, Mostar Summer Festu, kao i u mnogim klubovima diljem regije.

Singl “Cheez” s prvog EP-a “Triestri” (2014.) donosi im više od milijun Youtube pogleda i pridonosi popularizaciji “gutanju zadnjeg slova” u izgovoru čime su razvili svojevrsni slang. Prvi album “Schengengang” (2015.) iznjedrio je jake hitove “Jackie Chan”, “Žene gazele” i druge te ih ucrtao među najbolje live bendove na mapi regionalnog hip hopa. Iako u radu često naglašavaju da se namjerno odmiču od teške, socijalno političke tematike, kroz njihov ležeran pristup pun pretjerivanja i eksplicitnosti izvire analiza društva i vremena u kojem živimo, a koje su na slušatelju da ih otkrije “grebanjem ispod površine”. Momci u sastavu Riđi Riđ, Žugi, Rade Ulica, Swanna (Hladni) i Snajper posljednjim albumom “Backstage Boys” (2018.) dosežu još veću popularnost čemu u prilog svakako ide i činjenica da se hit “Mama napokon sam uspio” opako približio brojci od dva milijuna Youtube pogleda.

S odrađenih najviše koncerata u 2019., koncert u Vintageu 11. listopada idealan je kraj njihove koncertne godine koju su Riđi i Žugi iz benda okrunili i recentnim singlom “Volim svoje pare”.

Kao support će nastupiti DaMental, slavonski hip hop entuzijast čiji posljednji album “Poso” (2019.) izdan na etiketi Dostava Zvuka donosi svježi kontrast High5 izričaju i odvažnu kritiku svakodnevnog života zaposlenog čovjeka. Koristeći sampleove, breakove i zanimljivu kombinaciju živih instrumenata DaMental po stilu, ali i svjetonazoru dijeli poveznicu s kolegama Toxarom i Kandžijom.

Ulaznice
U pretprodaji po cijeni od 45kn, na dan 60kn.
Prodajna mjesta:
• Dirty Old Shop (Tratinska 18)
• Vintage Industrial / Grif (Savska 160)
• Entrio.hr – bit.ly/otrova_u_caj

Koncert organizira Dostava Zvuka.