Povratak PoPularnog programa u Arenu i deset filmova o životu velikih umjetnika
7. lipnja 2019.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

Povratak PoPularnog programa u Arenu i deset filmova o životu velikih umjetnika

Najveća novost Međunarodnog programa 66. Pulskog filmskog festivalavraćanje je PoPularnog programa koji će se opet prikazivati u Areni, i to od ponedjeljka 15. do nedjelje 21. srpnja najavio je umjetnički ravnatelj Pulskog filmskog festivala, Zlatko Vidačković.

Međunarodni program ove je godine u znaku biografskih filmova o velikim svjetskim umjetnicima, 5 igranih i 5 dokumentarnih. U PoPularnom programu u Areni će tako biti prikazani igrani „Bijela vrana“ red. Ralpha Fiennesa o baletnom velikanu Rudolfu Nurejevu, „Tolkien“ Domea Karukovskog o mladim danima pisca Hobbita i Gospodara prstenova te autobiografski „Bol i slava“ kultnog španjolskog redatelja Pedra Almodovara, dok će u programu Europolis u Kinu Valli moći vidjeti „Djelo bez autora“ oskarovca Floriana Henckela von Donnersmarcka nadahnut životom likovnog umjetnika Gerharda Richtera i „Sve je istina“ Kennetha Branagha o zadnjim godinama života Williama Shakespearea.

U programu dokumentaraca su film o velikanu nijemog filma Busteru Keatonu, „Veliki Buster“ slavnog Petera Bogdanovicha, „John Ford, čovjek koji je izmislio Ameriku“ Jean-Christophea Klotza, „Stvarajući Montgomeryja Clifta“ redateljskog dvojca Anderson-Demmon, „Dobre djevojke ne ostaju na doručku o životu legendarnog Roberta Mitchuma u režiji slavnog fotografa Brucea Webera, a najzabavnije priče iz glumačkih karijera 4 britanskih kazališnih i filmskih diva (Eileen Atkins, Judi Dench, Joan Plowright i Maggie Smith) upoznat ćemo u filmu „Čaj sa damama“ red. Rogera Michella.

Programski suradnik Željko Anzulović izdvojio je program Europolis u kojemu će se prikazati i nagrađivani filmovi: „Žena“ Bjorna Rungea s Glenn Close koja je za ulogu supruge nobelovca nagrađena Zlatnim globusom, laureat festivala u Valladolidu „Moje remek djelo“ Gastona Duprata, komedija „Grudnjak“ Velta Helmera s Mikijem Manojlovićem u glavnoj ulozi i pobjednik Tribeca filmskog festivala„Krijumčareći Hendrixa“ Mariosa Piperidesa.   U programu serija snimanih u Hrvatskoj prikazati će se 2 epizode HBO-ove kriminalističke dramske serije „Uspjeh“.

Popularnom programu u u Areni publika će moći uživati i u „Vjernom muškarcu“ redatelja i glumca Louisa Garrela (proslavljenog u Bertoluccijevim „Sanjarima“) s Laetitiom Casta i Lily-Rose Depp te u ljubavnoj drami s Keirom Knightley i Alexanderom Skarsgardom „Posljedice“.