Za vikend kod hrvatskog “glazbenog Stonehengea” dolaze kantautori iz cijele Europe
13. lipnja 2019.
Music Box (11096 Članci)
Podijeli

Za vikend kod hrvatskog “glazbenog Stonehengea” dolaze kantautori iz cijele Europe

Ovog vikenda u Hrvatskoj se okupljaju predstavnici kantautorske scene iz svih dijelova Europe. Publika će tako moći otkriti novu glazbu inspiriranu šarenom paletom glazbenih žanrova, emocija i posebnih trenutaka. 

Osim uživanja u kantautorskim nastupima na specifičnih osam EMF-ovih pozornica, posjetitelji imaju priliku zabaviti se uz razne popratne programe i radionice. Kao posebni ovogodišnji glazbeni gost nastupit će Zoran Predin, a zabava će se, uz razne druge goste, nastaviti do kasno u noć.

U PETAK, 14. lipnja 2019. u 16:00 sati Exposure Music Festival svoja vrata otvara po sedmi put. Do početka glazbenog dijela programa posjetitelji mogu uživati u ljepoti prirode, druženju te pronalaženju najboljih ležaljki za chillanje. Oni koji žele provesti cijeli vikend na Ranchu Kurilovec slobodno vrijeme mogu iskoristiti i za postavljanje šatora za kampiranje.

U 19:00 na pozornicama “glazbenog Stonehengea” predstavit će se prvih osam kantautora i kantautorica:
Boyana Zhelyazkova, BG
Daisy Dives, HR
Dino Saurić, HR
Fiore Lazzerini, ITA
Juan Navarro, EC/ES
Marina Elezović, HR
Marcus Stone, UK/ES
Vesna Mitić- Žad, SRB

Nakon što završi prvi vrtlog melodija na osam manjih pozornica poredanih u krug, zabava seli na tridesetak metara udaljenu devetu festivalsku pozornicu gdje s početkom u 22:00 sata nastupaju:
NEA, SLO
Zoran Predin, SLO

Poslije nastupa grupe NEA i posebnog ovogodišnjeg gosta – Zorana Predina, dobra zabava i party nastavljaju se do jutarnjih sati.

Odmah nakon jutarnje kave i doručka, u SUBOTU 15. lipnja, program EMF-a kreće već u 10:00 sati:

Glazbena radionica (otvorena za sve zainteresirane):
– pisanje pjesama
– prijave na festivale
– druge teme povezane s kantautorskom glazbom i festivalima
– Q&A

Vrijeme od 13:00 do 17:00 je takozvani “fjaka time” i rezervirano je za odmaranje, roštiljanje, kupanje…

Već u 17:00 sati, na “devetoj” pozornici kreće glazbeno poslijepodne uz kantautore:
Frik iz Kvarta, HR
Anne Marie, SRB
Astor Lajka, SRB
Poplesz, RO/HU

Nakon prvog subotnjeg koncertnog vala ponovo se pale svjetla glazbenog kruga gdje će se s početkom u 19:00 sati predstaviti sljedećih osam kantautora i kantautorica:
Aklea Neon, HR
Bojan Petovari, HR
Chris Pookah, SCO
Daniel Artiček, SLO
Laura Hoo, FIN
Milan Kosanović, SRB
Vicky Halo, AUT
Viki Racz, HU

Od 22:00 sata zabava se i ove večeri nastavlja na velikoj pozornici i to uz žanrovski različite, energične svirke koje će trajati do kasno u noć:

Stuart Neville, SCO
Zelisko, ES
Shane O’Fearghail & The Host, IRL

Najveći europski open air singer-songwriter festival, Exposure Music Festival, od milja nazvan “glazbeni Stonehenge”, interaktivni je showcase događaj koji okuplja najbolje od međunarodne kantautorske scene. Na predivnoj lokaciji, ispod zvjezdanog neba i okruženi prirodom nastupi se odvijaju na osam manjih pozornica posloženih u krug. Osim što je glavna pozornica EMF-a zapravo sastavljena od 8 manjih, posebnost festivala je i to što se publika nalazi u središtu kruga, a kantautorsko predstavljanje odvija se na način da svaki izvođač izmjenično izvodi po jednu pjesmu, nakon koje nastup preuzima izvođač na sljedećoj pozornici i tako u krug dok svaki izvođač ne odsvira ukupno 5 autorskih skladbi.

Sedmo izdanje EMF-a održat će se 14. i 15. lipnja 2019. godine na Ranchu Kurilovec. Smješten u neposrednoj blizini Velike Gorice, svega dvadesetak kilometara od centra Zagreba, Exposure Music Festival pravi je mali glazbeni raj u prirodi za vikend-bijeg od betona i gradskih vrućina. Za bezbrižan i jednostavan dolazak zavirite u upute opisane na službenoj stranici: Ranch Kurilovec – Kako doći.

Foto: Mateja Mirt