Izašao “Madame X”, novi album kraljice popa Madonne
14. lipnja 2019.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Izašao “Madame X”, novi album kraljice popa Madonne

Kraljica popa ove je godine uzdrmala svijet glazbe nakon što je najavila novi studijski album „Madame X“ te kao vodeći singl predstavila pjesmu „Medellín“, na kojoj je gostovao popularni kolumbijski pjevač Maluma.

Na oduševljenje milijuna obožavatelja, njen dugoočekivani, 14. album „Madame X“ danas je ugledao svjetlo dana. bNa albumu “Madame X” našlo se 15 novih pjesama koje su inspirirane životom u Lisabonu, a slave dug i intenzivan odnos Madonne i latino glazbe i kulture. Pjesme su, uz engleski jezik, otpjevane na portugalskom i španjolskom te su inspirirane širokom paletom glazbenih žanrova kao što su hip-hop, R&B i latinoamerička glazba. Popularna je pjevačica do danas s albuma predstavila pjesme „Medellín“, „Dark Ballet“, „Crave“, „Rise“ i „Future“ koju je uživo izvela u finalu ovogodišnjeg Izbora za pjesmu Eurovizije.

“Lisabon je mjesto gdje se rodila moja inspiracija“, objašnjava Madonna. “Tamo sam našla svoje pleme i čarobni svijet nevjerojatnih glazbenika koji su ojačali moje uvjerenje da glazba predstavlja dušu svemira.” Album je sniman u Portugalu, Engleskoj i Americi, a Madonna je na njemu surađivala s velikim producentskim imenima kao što su Mirwais, Mike Dean i Diplo.

Madonna je novo razdoblje svoje karijere obilježila u prepoznatljivom stilu, estetski impresivnim spotovima koji ih prate, a upravo je takav i spot za njen posljednji singl „Dark Ballet“ koji je inspiriran pričom o Ivani Orleanskoj, čiju ulogu u spotu tumači reper i aktivist Mykki Blanco:

Fizičko izdanje „Madame X“ hrvatskoj će publici biti dostupno od sredine idućeg tjedna.

Album “Madame X” dolazi u dvije verzije – standardnom i deluxe izdanju, uz već poznati popis pjesama:

Medellín ( ft. Maluma)
Dark Ballet
God Control
Future (ft. Quavo)
Batuka
Killers Who Are Partying
Crave (ft. Swae Lee)
Crazy
Come Alive
Extreme Occident **deluxe izdanje
Faz Gostoso (ft. Anitta)
Bitch I’m Loca (ft. Maluma)
I Don’t Search I Find
Looking for Mercy *deluxe izdanje
I Rise

Foto: Steven Klein