The Boss skinuo s trona Madonnu i s novim albumom po 11. put na broju jedan u Britaniji!
22. lipnja 2019.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

The Boss skinuo s trona Madonnu i s novim albumom po 11. put na broju jedan u Britaniji!

Bruce Springsteen je prestigao Madonnu na britanskoj top listi albuma i odmah po izlasku novog albuma “Western Stars” zasjeo na čelnu poziciju.

Njegov  19. studijski album sada se nalazi ispred “Madame X” kraljice popa Madonne i to za više od 45 tisuća prodanih CD-a i vinila. U pitanju je najbrže prodavano fizičko izdanje ove godine. “Western Stars” je njegov 11. britanski broj jedan albuma, a Madonna i dalje vodi po pitanju broj jedan albuma kod ženskih izvođača. Za sada je stigla do brojke 12.

Album The Bossa objavljen je za Columbia Records/Menart, sniman je u Springsteenovom kućnom studiju u New Jerseyju, a dodatna snimanja su iz Kalifornije i New Yorka.

„Ova ploča je povratak mojim solo snimkama, karakternim pjesmama i filmskim orkestralnim aranžmanima.“,  otkriva Springsteen.

Album uključuje 13 pjesama i obuhvaća širok raspon američkih tema, od autoputeva do napuštenih mjesta, izolacije, permanentnost doma i nade. Ron Aniello je zajedno sa Springsteenom producirao album, a uz to je svirao bas, klavijature i druge instrumente. Patti Scialfa je doprinijela vokalnoj izvedbi i potpisuje vokalne aranžmane na četiri pjesme. Glazbeni aranžmani uključuju žičane i puhačke instrumente, pedal steel i doprinos  više od 20 glazbenika, uključujući i Jona Briona, a pojavljuju se i glazbeni gosti: David Sancious, Charlie Giordano i Soozie Tyrell. Album je miksao Tom Elmhirst. Sve pjesme je napisao Bruce Springsteen.

Foto: Rob De Martin