IZVJEŠĆE/FOTO: Prvi dan ljeta u Konavlima uz Vojka V, Elemental i Otpisani klan
24. lipnja 2019.
Music Box (11101 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Prvi dan ljeta u Konavlima uz Vojka V, Elemental i Otpisani klan

MOBA je naziv je koji se koristi(o) za veće radne akcije (berba grožđa, skupljanje sijena, berbu maslina), to jest okupljanje radne snage s ciljem što bržeg i kvalitetnijeg obavljanja posla, ali i s važnim društvenim podtekstom koji podrazumijeva zajedništvo, solidarnost i uzajamno pomaganje.

Taj naziv nosi i glazbeno druženje koje je održano prvi dan ljeta, 21. lipnja u Konavoskom polju kraj mjesta Čilipi, a na pozornici je okupilo Vojka V, Elemental i dubrovački Otpisani klan. Lokacija je to gdje se u sklopu prošlogodišnje Mobe izgradila kućerica, a ove godine napravljen veliki stog sijena. MOBA nije samo mjesto ugodnog ambijenta i glazbe, već je sačinjena od brojnih aktivnosti, radnih akcija, izložbi. Kako lokalni stanovnici kažu, vrijeme za krenuti ‘doje u poje’.

Prvi na pozornici bio je dubrovački hip-hop sastav Otpisani klan koji je zadnju godinu dana dobio novi polet s izmijenjenim i dodatnim članovima benda. Nakon njih nastupio je Elemental koji je izveo set svojih najpoznatijih hitova. No, zvijezda večeri definitivno je bio Vojko Vrućina. Izvodio je kombinaciju pjesama s njegovog istoimenog solo albuma, kao i nekoliko najvećih hitova Dječaka. Jedina zamjerka je nedostatak osvjetljenja koji je obilježio prva dva nastupa. Niti se publika mogla vidjeti s pozornice, a niti je publika vidjela same izvođače, pogotovo prve redove ili ‘frontmene’. Najbolje osvijetljeni su bili bubnjar i basist. Čak je pjevačica Elementala Remi komentirala nedostatak svjetla koje je napokon upaljeno na Vojku V. Izgubio se sam smisao ‘doći vidjeti bend uživo’. Isto tako moglo se ostati doma i slušati ih na vašem kućnom audio sustavu. Zato su tonci odradili vrhunski posao i svi su zvučali kako treba.

Cilj je manifestacije MOBA, koje je započela 2017., obogatiti kulturnu, glazbenu i turističku ponudu Konavala, ali i okupiti ljude u samoj organizaciji i provedbi, ljude iz raznih sfera društvenog djelovanja; glazbenika, likovnih umjetnika, zanatlija, brojnih volontera iz cijelih Konavala, a i šire.

Autor teksta i fotografija: Vedran Levi