Repetitor, Jonathan, Koala Voice i drugi na drugom Festivalu Kulture Kostanjevica (FKK)
25. lipnja 2019.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Repetitor, Jonathan, Koala Voice i drugi na drugom Festivalu Kulture Kostanjevica (FKK)

4., 5. i 6. srpnja 2019. u Kostanjevici na Krki (Slovenija) bit će organiziran drugi Festival Kulture Kostanjevica (FKK).

Radi se o festivalu koji obuhvaća kazališnu i glazbenu slovensku te regionalnu scenu. Lani su na glazbenom dijelu festivala, osim slovenskih izvođača (Demolition Group, AMNxSBO, Luto, MRFY) nastupili i hrvatski izvođači (Svemirko, Them Moose Rush) koji su naletjeli na odličan odaziv publike. Kroz tri dana trajanja festival je posjetilo 1 500 ljubitelja glazbe.. Imali su i veliku broj inozemnih posjetitelja, osobito iz Hrvatske, čemu su pripomogli prije svega glazbeni program i blizina festivalske lokacije koja se nalazi samo 60 km od Zagreba. Festival je osim bogatog glazbenog programa sadržavao i tri iznimno dobro posjećene kazališne predstave (My father held a gun, Jetniška balada, Naj gre vse v π).

Ove godine će se osim slovenskih izvođača (Silence, Leslie More, Koala Voice, Noair, Generator, Prismojeni Profesorji Bluesa) na festivalu predstaviti zagrebački HIGH 5, riječki Jonathan te beogradski Repetitor. Osim glazbenog i kazališnog programa ove godine će kao dnevni dio programa biti organizirani književni razgovor s priznatom slovenačkom glumicom Milenom Zupančič te plesne radionice koje će voditi priznati koreograf Gregor Luštek. Festival je udružio snage s Galerijom Božidar Jakac, zato će otvorenje biti održano zajedno s otvorenjem Međunarodnog kiparskog simpozija Forma viva. Kostanjevica na Krki kao jedini grad na otoku u Sloveniji nudi pregršt drugih kulturnih i prirodnih sadržaja. Festival se održava u vrijeme ljetne sezone pokraj rijeke Krke što omogućuje kupanje, daskanje na SUP daskama, vožnju čamcima i druge aktivnosti.

Festival je za posjetitelje besplatan.

Foto: Nikola Knežević