Bad Copy i Krešo Bengalka zatvaraju line up GnG-a, festival se produžuje za jedan dan!
28. lipnja 2019.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Bad Copy i Krešo Bengalka zatvaraju line up GnG-a, festival se produžuje za jedan dan!

Ljeto je počelo ozbiljno i s njim nema šale, a to je shvatila i ekipa iz Graffiti na Gradele i festival – produžila! Umjesto najavljena 3 dana, dodan je nulti koji je u godinama koje su prethodile služio za službeno otvaranje i najavu dana koji slijede, no od ove godine najbolji ljetni otočki festival odlučio je odmah krenuti s noćnim kupanjima i ranojutarnjim odlascima u apartmane i šatore.

Nultog dana će, dakle, posjetitelje zagrijavati DJ-i, a zagrijavanje i stjecanje kondicije bit će potrebno jer su svoj nastup potvrdili i posljednji gosti – u Bol od 25. do 27. srpnja dolaze Bad Copy, Krešo Bengalka, Bore Balboa i 30 Zona! 

“Tri kralja hip hop-a”, beogradski frendovi domaće publike Bad Copy dolaze u Bol i donose glazbene darove, Krešo Bengalka je realno toliko blizu da trepneš i evo ga, u Bolu je, Bore Balboa put zna napamet jer se već utaborio na festivalu, a 30 Zona dolaze pokazati što se to senzacionalno novo događa na zagrebačkoj trap sceni. Uz već najavljene Vojka V, High5 i Buntai, zaokružen je izvođački dio line up-a, no DJ-i im stoje rame uz rame i opasno pariraju.

Pazite sad ovo – kad se dogodi zadnji mic drop, za pult će stati Kiki B, Kuna, Resk, Rofellos, Ynez i Zembo, a kao posebna DJ gošća za mix pult će stati Mirela Priselac Remi. S njima ćete dočekivati jutro, sušiti se između kupanja i zagrijavati za večernje bakanalije, što znači da glazba neće prestati svirati tijekom četiri dana Graffita na Gradele. Ako vam je ikada trebao soundtrack za ljeto, ovo je festival koji ima sve!

Rijetko koji domaći festival može se pohvaliti reputacijom u inozemstvu kao Graffiti na Gradele – svake godine glas o simpatičnom malom festivalu na Braču širi se svijetom writera i graffitera, a atmosfera koja vlada festivalom i koju je teško opisati i potrebno doživjeti zaslužna je za sve veće migracije najvećih graffiti imena na Jadran.

Ove godine u Bolu će crtati Malakkai (ŠPA), Arsek & Erase (BGR), Star (SRB), Lunar, Chez 186, Sarme, Casino, Royal, Smack 184 (HRV) te legendarni splitski dvojac Anxio i Senk.

U svom osmom izdanju Graffiti na Gradele i dalje na prvo mjesto stavlja posjetitelje i ulaz na sva događanja održava besplatnim, a uz graffite i glazbu nudi sve što bi trebao sadržavati savršeni godišnji odmor – plažu uz samu lokaciju, sportske aktivnosti i aktivnosti za djecu, plesna natjecanja te mnoge sadržaje uz kojih ta četiri dana u Bolu na Braču prođu u trenu. Ne čudi što, jednom kada posjetite Graffiti na Gradele, svoj godišnji planirate oko tih datuma. Provjerite ove godine od 25. do 27. srpnja i postat će vam jasno zašto su Graffiti na Gradele jedan od najomiljenijih festivala na obali.