U prodaji dvostruki CD koncerta “Parni valjak i prijatelji: Dovoljno je reći… Aki”
27. studenoga 2022.
Music Box (11018 Članci)
Podijeli

U prodaji dvostruki CD koncerta “Parni valjak i prijatelji: Dovoljno je reći… Aki”

U travnju ove godine Parni valjak se s brojnim gostima i vjernom, raspjevanom publikom u Areni Zagreb oprostio od jednog od najvećih vokala naših prostora, Akija Rahimovskog. Na ovom koncertu slavio se život Akija, legendarnog frontmena koji je zadužio cijelu glazbenu scenu svojim impresivnim vokalom i nevjerojatnom energijom. 

Koncert je otvoren snimkom Akijeva vokala za pjesmu “Za malo nježnosti”, kako bi publika još jednom mogla čuti njegov glas, a članovi benda svirali su instrumentalni dio pjesme. Posebno emotivna je bila izvedba pjesme “Zastave” koju je otpjevao autor, osnivač i vođa Parnog  valjka, Husein Hasanefendić Hus. Na pozornici su se potom pridružili brojni glazbenici i prijatelji benda, prije svega Akijev sin, Kiki Rahimovski, a potom i Pero GalićMassimoNina Badrić, Dino JelusićFilip RudanNeno BelanNermin PuškarNoa Rupčić, Davor Gobac,  Momčilo Bajagić Bajaga te Zlatan Stipišić Gibonni. “Sve još miriše na nju” je bila posljednja pjesma koncerta na kojoj su se Gibonniju i Parnom valjku pridružili i svi drugi gosti te zajedno s publikom odaslali posljednji pozdrav velikom Akiju. Od ukupno 30 pjesama Parnog valjka, posebne brojeve otpjevali su basist Zorislav Preksavec Preksi i prateća vokalistica benda, Tina Kresnik, kojoj se na pozornici u izvedbi pjesme “Dok je tebe” pridružio sin Noa Rupčić.

Dupkom puna Arena Zagreb tako se oprostila od jednog od najvećih rock pjevača i frontmena u regiji, te još većeg čovjeka, njegove neumorne energije i višedesetljetne neponovljive karijere. A sudeći prema pjesmama, publici koja ih je pjevala u sav glas i svemu onome što je ostavio iza sebe, Akijev život će se slaviti vječno.

Koncert “Parni valjak i prijatelji: Dovoljno je reći… Aki” emitiran je na Akijev rođendan na Hrvatskoj radioteleviziji, a od danas je dostupan i na dvostrukom CD-u dok će početkom prosinca biti objavljen i na Blu-rayu. Koncert je režirao i montirao Marko Zeljković Zelja, a glazbenu produkciju potpisuju Marijan Brkić Brk i Goran Martinac.

Dvostruki CD sa snimkom koncerta možete kupiti po cijeni od 99 kuna (13,14 €) na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa, dok je na webshopu u tijeku akcija povodom Black Fridaya s popustom od 25 posto (74,25 kn / 9, 86 €).

Foto: Saša Huzjak