Kina, Berghain, Tomorrowland, Sjeverna Amerika – tako izgleda ljeto najpoznatije hrvatske DJ-ice Insolate
1. srpnja 2019.
Music Box (10954 Članci)
Podijeli

Kina, Berghain, Tomorrowland, Sjeverna Amerika – tako izgleda ljeto najpoznatije hrvatske DJ-ice Insolate

Osječka DJica Insolate, uistinu dokazuje da joj nema premca među hrvatskom DJ scenom. Nakon prošlogodišnjih turneja po Sjevernoj i Južnoj Americi, ovo ljeto će joj biti iznimno radno, ispunjeno svirkama na kultnim lokacijama, klubovima i festivalima. 

Početak srpnja obilježit će turneja po Kini, gdje će imati vrlo intenzivne svirke u Pekinškom klubu Lantern, te gradu Guangzhou, dan za danom. Odmah po povratku iz Kine, zasvirat će na belgijskog obali, s techno legendama Luke Slaterom i Ellen Alien.

Naravno, i ovo ljeto je rezervirano za svirku u Berghainu 21.7., kojem se vraća po treći put. Ovog puta pult dijeli s najpoznatijim techno licima poput, između ostalih Ben Klocka, Etapp Kylea i Len Fakia. Nakon prve dvije svirke kojima je protresla temelje kluba, treća svirka s najjačim lineupom do sada je samo potvrda uspješne godine iza nje. 

Tomorrowlandu se vraća i ove godine, a za Coincidence records će svirati na Rave Caveu, tako da svi koji se nađu na prestižnom festivalu Tomorrowland, znate gdje ju treba potražiti. 

Početak kolovoza rezerviran je za Barcelonu gdje će svirati na najpoznatijem španjolskom dnevnom partyu pod imenom Brunch in the park,  te na Bastionu open air u Novom Sadu, dok je krajem kolovoza na svojoj drugoj turneji po sjevernoj Americi, gdje će, od za sada potvrđenih gradova svirati u Los Angelesu i San Franciscu. Nakon prošlogodišnjih svirki u Phoenixu, Los Angelesu, Miamiu, New Yorku i Bostonu, gdje su oduševljeni bili njenim svježim zvukom, Insolate i ove godine odlazi ‘preko bare’ pokazati što je pravi europski techno.

Insolate radi neumorno i u studiju te je upravo izdala remix za Denise Rabe, uskoro će se naci i na kompilaciji Gary Becka, a nakon ljeta najavljuje izdavanje svog prvog albuma na kojem se između ostalog nalaze i dvije, vrlo zanimljive apstraktne pjesme sa Sarom Renar.

Ukoliko se nalazite na njenom putu, svakako ju poslušajte, jer upravo je Insolate najbolji ambasador hrvatske u svijetu.