Prljavo kazalište i Mile Kekin headlineri 4. CMC 200 Slavonija festa u Slavonskom Brodu
2. srpnja 2019.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Prljavo kazalište i Mile Kekin headlineri 4. CMC 200 Slavonija festa u Slavonskom Brodu

CMC televizija uz potporu Grada Slavonskog Broda i Turističke zajednice grada organizira 4. CMC 200 Slavonija fest koji će se održati u tvrđavi Brod 30. i 31. kolovoza, a upravo je objavljeno na press konferenciji u Caffe baru & Music shopu “Nova ploča” u Zagrebu kako će headlineri festivala biti Prljavo kazalište i Mile Kekin.

U četvrtoj godini slavonskog izdanja CMC festivala Slavonski Brod će ponovno biti središte glazbenih događanja u mjesecu kolovozu. Mile Kekin, vlasnik jednog od najboljih albuma 2018. godine („Kuća bez krova“), sa svojim bendom nastupit će prvog dana festivala, u petak 30. kolovoza. Večer nazvana Rock maraton, prema nekadašnjem ultra popularnom rock maratonu koji se održavao krajem 80-ih i početkom 90-ih godina u Slavonskom Brodu, ugostit će i ovoga puta sjajne bendove. Osim Mile Kekina na pozornici će nastupiti popularni crnogorski hip-hop duo Who See te neki od najboljih predstavnika novog milenijskog vala bendova, Mnogi DrugiThe KarambolOrvelBluVinilCloud 68 i Dusty Hats.

Druge večeriu subotu 31. kolovoza, tvrđava Brod će biti još užarenija, a brojne posjetitelje CMC 200 Slavonija festa 2019. očekuje još veći glazbeni spektakl. Headliner glavnog festivalskog dana je Prljavo kazalište koje je ove godine za 40. godišnjicu benda objavilo Blu-ray i dvostruko CD izdanje „XL World Tour Finale, stadion Zagreb“, snimku koncerta održanog prošle godine na stadionu u Kranjčevićevoj. Prije nego što proslave 40. rođendan u Areni Zagreb, održat će veliki koncert i u Slavonskom Brodu. Prije njih u revijalnom dijelu predstavit će se i druga poznata imena regionalne glazbene sceneDavorin i BogovićiKrle i InspektoriHelem NejseBang BangFlyerHeadoneastKiki LesendrićAdastraAnte CashDiogen i Komuna. Svi oni bit će objavljeni i na festivalskom CD-u koji će se predstaviti prije održavanja festivala.

Program festivala predstavljen je na današnjoj press konferenciji koju je vodio popularni TV voditelj Dalibor Petko koji će i ove godine s prekrasnom Edinom Pršić činiti voditeljski par CMC festivala. Na konferenciji su prisustvovali direktor CMC televizije Mario Kovač, direktorica Turističke zajednice grada Slavonskog Broda Biljana Lončarić, organizator Rock maratona Tomislav Goll, te brojni glazbenici koji će nastupiti u Slavonskom Brodu: Mladen Bodalec iz Prljavog kazališta, Mile KekinDavorin BogovićHrvoje Prskalo i Lara Antić iz Bang Banga, Ante CashPetra Kožar iz grupe Flyer te Mirko Burazer iz benda Mnogi Drugi.

Ove godine CMC 200 je žanrovski još bogatiji, pa osim izvođača pop i rock glazbe ugostit će i jake snage nikad bogatije hip-hop scene. Stoga, 30. i 31. kolovoza 2019. godine očekujemo vas u tvrđavi Brod u Slavonskom Brodu na još većem, četvrtom izdanju CMC 200 Slavonija festa.

Foto: Nikola Knežević