Treće noći Exit Festivala rock and roll magija Grete Van Fleet i Solomunova rapsodija na Areni
7. srpnja 2019.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Treće noći Exit Festivala rock and roll magija Grete Van Fleet i Solomunova rapsodija na Areni

I poslije prve dvije noći s ukupno 105.000 posjetitelja koji su prošli kroz vrata EXIT festivala, i subotnja, tradicionalno najposjećenija noć, ove je godine dostigla vlastiti rekord s više od 53.000 ljudi!

Noć je obilježio čistokrvni rokenrol američke grupe Greta Van Fleet, sastava o kojem se najviše priča na svjetskoj glazbenoj sceni u posljednjih godinu dana. Mladi heroji i „spasitelji rokenrola“ kako su ih mnogi prozvali, opravdali su i najviša očekivanja s besprijekornom svirkom uživo i fanatičnim zanosom na sceni kakav je karakterističan samo za stadionske rock zvijezde! Atmosferu na glavnoj bini visoko je podigao fascinantni Tom Walker, koji je pred početak svog planetarno obožavanog hita „Leave a Light On“ pozvao publiku da žive čisto i bez narkotika, nakon čega je zajedno s oduševljenom publikom otpjevao jedan od najvećih svjetskih hitova.

Jedan od zasebnih brendova unutar Exita je i čuveni izlazak sunca nad Dance Arenom koji je publika doživjela uz svjetskog DJ maga Solomuna i njegov planetarno poznati „+1“ party. Šef svjetske house scene porijeklom s Balkana, uz svoje goste i jednim od vodećih DJ dueta Tale of Us, napravio je pravu šestosatnu rapsodiju i donio zvuk Ibize u spektakularni amfiteatar Dance Arene.

Groznicu subotnje večeri na glavnoj bini upotpunile su i indie nade Buč Kesidi i karizmatični Dub FX koji je još jednom svima prisutnima isporučio jedinstveni nastup uz pjesme poput „Love Someone“, a hitmejkersku notu pružio je i Mahmut Orhan uz pjesme „Feel“ i „Save Me“.

Za magičnu noć na Dance Areni, pored Solomuna i Tale of Us, pobrinuo se i popularni tandem Adriatique, kojem je ovo ujedno bio i premijerni nastup na EXIT festivalu, kao i nizozemski producent balkanskog porijekla Satori!

Publiku prepune Fusion bine na noge je digla proslavljena Bassivity Showcase ekipa uz vodeće regionalne glazbene zvijezde među kojima su bili Fox, Surreal, Senidah i Sara Jo, a žestoki program upotpunili su i rap šefovi Frenkie, Kontra i Indigo i world music majstori Kal.

Energije nije manjkalo ni na Beats pozornici uz neodoljive Black Serbs s kojima je publika u glas pjevala „Ballin Like Jokic“, te specijalni nastup najpoznatijeg regionalnog YouTubera Baka Prase, a na Explosive bini su Spermbirds, Total Chaos i Siberian Meat Grinder još jednom pokazali zašto je upravo ovo najekstremnija bina festivala!

Trećeg dana festivala na No Sleep Novi Sad pozornici pod okriljem nadaleko poznatog gruzijskog kluba Bassiani, nastupila je beskompromisna underground ikona DVS1, kao i JASSS, Dadub i NDRX.

Zabava se nastavlja i danas, a posljednjeg dana EXIT festivala na glavnoj pozornici publiku očekuje prava vožnja kroz hip-hop žanrove, jer stiže jedan od najutjecajnijih britanskih grime zvijezda Skepta, a za veliko nedjeljno finale pobrinut će se i besprijekorni MC iz Brooklyna, Desiigner, kao i urban jazz umjetnica IAMDDB. Vodeći DJ duo Dimitri Vegas & Like Mike na glavnoj pozornici priredit će spektakularan show prepun hitova, a na Dance Areni priprema se velika završnica koju će omogućiti detroitski techno virtouz Jeff Mills, junakinja novog doba Amelie Lens, te jedan od najboljih DJ-a današnjice Dax J. Na No Sleep pozornici željno se iščekuje svjetski poznata „All Day I Dream“ zabavaa, a ovaj house doživljaj osobno će prevoditi legendarni DJ guru Lee Burridge s kojim dolaze i njegove najistaknutije vedete Sebastien Leger, YokoO i Newman! Ništa manje zanimljivo neće biti ni na Fusionu  gdje će se uživati uz spektakularni nastup nekadašnje pjevačice benda Nightwish nevjerojatnog vokala, čuvene Tarje, kao i nastup maestra panonske šansone, legendarnog Zvonka Bogdana. Eksplozivna energija publiku očekuje i na Beatsu uz nastup Vojka V, High 5 i Krankšvestera, a za završno „prženje“ u nedjelju na Explosive bini zaduženi su Soilwork, Enforcer i Entombed A.D!

Ulaznice za EXIT su i danas u prodaji širom Srbije po cijeni od 2.990 dinara, dok će na festivalskim ulazima cijena dnevne ulaznice biti viša. Cijena VIP jednodnevne ulaznice za nedjelju iznosi 12.000 dinara.

Foto: Exit photo team