Spektakularnim koncertom u Stockholmu Parni valjak zaključio rasprodanu švedsku turneju
23. ožujka 2017.
Music Box (8828 Članci)
Podijeli

Spektakularnim koncertom u Stockholmu Parni valjak zaključio rasprodanu švedsku turneju

Ponajveći hrvatski glazbeni sastav, Parni valjak, ovog je vikenda održao rasprodane koncerte u trima švedskim gradovima – Malmöu (petak, 17.03.), Göteborgu (subota, 18.03.) i Stockholmu (nedjelja, 19.03.) – potvrdivši time svoju izuzetnu važnost i na međunarodnoj sceni.

Nakon što su u petak i subotu u potpunosti ispunili prvo fantastičan, čuveni prostor Moriska Paviljongen u Malmöu, a potom i znameniti geteborški Stora Teatern (jedno od najvažnijih tamošnjih kazališta), Valjak je turneju zaključio u glavnom gradu Švedske, u prestižnoj, nagrađivanoj koncertnoj dvorani Berwaldhallen.

Valjkovi vječni hitovi oduševili su švedsku publiku koja je čuveni bend prihvatila kao ono što jesu – rock zvijezde europske glazbene težine koje su još uvijek u stanju ponuditi fantastične koncerte i jednako sjajne nove materijale, što potvrđuje i zadnji Valjkov singl “Opet se smijem” koji je zavladao top-ljestvicama slušanosti.

Travanj će, pak, ove glazbene velikane odvesti u Sloveniju i Češku, u kojima će održati koncerte u Šempetru pri Gorici (01.04.), Novom Mestu (21.04.), Ljubljani (22.04.), Pragu (24.04.) te Tolminu (30.04.).

Pored Valjkove koncertne nezaustavljivosti, njegove će obožavatelje zasigurno obradovati vijest da je u pripremi luksuzni set “Antologija”, koji će na četiri CD-a donijeti pregled čitavog njihovog opusa, ali i bogato pripremljen prateći sadržaj – prigodne tekstove Siniše Škarice, Zlatka Galla i Grzegorza Brzozowicza te izuzetno atraktivnu arhivsku građu.