Prvo izdanje Croatia International Jazz+ Festivala u Hrvatsku dovodi vrhunske strane glazbenike
15. srpnja 2019.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

Prvo izdanje Croatia International Jazz+ Festivala u Hrvatsku dovodi vrhunske strane glazbenike

Pjevački studio Mozartine svoju je obljetničku godinu shvatio ozbiljno, te uz brojne koncerte i gostovanja, sa svojom partnerskom organizacijom Culture Path iz Kanade, organizira čak dva vrhunska glazbena događanja na našim prostorima.

Prvi je Croatia International Choir Festival koji se ove godine održao drugi put za redom i u Zagreb doveo vrhunske zborove iz SAD-a, Kanade, Australije, kao i s naših prostora. Drugi je pak Croatia International Jazz+ Festival čije će se inauguracijsko izdanje održati ove godine od 18. do 25. srpnja na hrvatskoj obali.

Već sama reputacija Pjevačkog studija Mozartine garantira vrhunsku organizaciju i atraktivne glazbene poslastice, no ovaj je Festival nešto što na našim prostorima zbilja još nije viđeno.

Jazz+ predstavlja inovativnu ideju kojoj je u cilju jazz približiti što većem broju ljudi i pokazati kako se navedena forma može kombinirati s njoj sličnim formama poput soula, swinga, r’n’b-a, a sve u svrhu vrhunske zabave.

U Hrvatsku nam tako u razdoblju trajanja Festivala dolaze tri sastava – The Inevitables i The Soul Research Foundation iz SAD-a, te kanadski sastav Youth Singers Of Calgary, sva tri na glasu po svojim vatrenim showovima kojima na noge dižu publiku od Kine do New Yorka. 18. srpnja ovi će glazbenici doći u Hrvatsku, a već 19. srpnja otvorit će Festival nastupom na zadarskom Forumu u 21 sat.

Nakon toga uslijedit će nastupi u Makarskoj 20.7. u 21 sat, 21.7. u Imotskom u 21 sat, 22.7. u Zaostrogu u 20.30, 23.7. u Vodicama u 21 sat, a festival će zatvoriti nastupom na pozornici Gradina u Solinu 24.7. u 21 sat.

Osim nastupa u večernjim satima, ovi glazbenici imat će priliku tijekom svog boravka u Hrvatskoj poslušati i seminare vrhunskih predavača – Brune Mičetića, stručnjaka za jazz gitaru, te Jacquesa Houdeka, našeg renomiranog vokalista, na temu pjevačke tehnike i vladanja pozornicom.