Zanimljiv koncertni tjedan pred nama u zagrebačkom Vinylu
18. travnja 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Zanimljiv koncertni tjedan pred nama u zagrebačkom Vinylu

Vinyl bar u Bogovićevoj ulici u Zagrebu objavio je tjedni raspored događanja, pa nas tako sljedećih dana očekuje nekoliko zanimljivih koncerata koje bi trebali posjetiti.

SRIJEDA  19.4. | 20.30h
#tkototamosvira
Harry Gustavson

“Ja stvaram glazbu da bih preživio, a ne za vječnost”, rekao je tako (barem navodno) slavni J.S. Bach.  Povodeći se tom idejom djeluje i zagrebački Harry Gustavson mnogima poznat kao bend koji je pokrenuo redovite jazz sessione u foajeu gradskog kazališta Gavella.  Iako je baza njihovog muzičkog aktivizma, koji je nekada nazivan i kontrarevolucionaran, zasigurno jazz, njihovi afiniteti i sklonosti padaju daleko dalje od uvriježenog formata stvaranja glazbe.  U ovom nastupu će tako pokušati invocirati jedan sasvim nov i nepoznat zvuk, ne iz nekih umjetničkih sklonosti već iz pukog instinkta za preživljavanje, koji će težiti ka slavlju života u svim njegovim formulacijama. Pa ako ste i vi jedan od ”tragača” pridružite nam se u ovom istraživanju zvuka, boje i tona.

Harry Gustavson su:
Vid Hribar – klavir
Gustav Barišin – kontrabas
Filip Runjić – bubnjevi

Ulaz je slobodan!

ČETVRTAK 20.4. | 20h30
#tkototamosvira
Billie Joan

Billie Joan, pravim imenom Ivana Pezo, kantautorica iz Splita koja se glazbom počela baviti od malih nogu. Glazbeni izričaj podosta je fokusiran na socijalnu i društvenu tematiku, iskrenost je sveprisutna dok tematika o neuzvraćenoj ljubavi ni o patnji bilo kakve vrste, neće biti; bar ne onih očiglednih.

Album ‘Barren Land‘ izlazi na dan koncerta u Vinylu i sastoji se od 11 akustičnih pjesama. Ako još niste pročitali našu recenziju, možete je pronaći OVDJE.

Svakako vrijedi ovoga tjedna svratiti do Vinyla.

Foto: Ana Kujundžić