Nekoliko dana ostalo do četvrtog Outhide festivala u Zaječaru
17. srpnja 2019.
Music Box (10738 Članci)
Podijeli

Nekoliko dana ostalo do četvrtog Outhide festivala u Zaječaru

Bliži se četvrti Outhide festival, koji se održava u Park – šumi Kraljevica pored Zaječara 26. i 27. jula.

Kao i prethodnih godina, organizatori su pripremili bogat glazbeni program na tri pozornici. Publika će uživati u nastupima vodećih imena domaće elektroničke glazbene scene, ljubitelji live performansa moći će čuti popularne izvođače iz čitave regije, a program nudi i brojna zanimljiva izvođenja mladih, neafirmiranih umjetnika koji su odabrani putem natječaja.

Za sada su objavljeni izvođači Minilinija, Kristijan Molnar, Svemirko, Who See, Buč Kesidi, Kablovi (MKDSL/Peđa Milutinović)Coeus, Felver, Killo Killo, MonosaccharideDimitrije Dimitrijević, Naopak & Infamous, I Bee & Taz, JAL, Agos, Deterdžentlmen, Fokus, Spliff, ali organizatori kažu da tu nije kraj.

Prije samog događaja u planu su brojne aktivnosti u promotivnom razdoblju, kao i prateće aktivnosti u tjednu prije glazbenog dijela festivala.Neće izostati ni graffiti zona u skladu s dugogodišnjom grafiterskom tradicijom Zaječara, kao ni gastronomska manifestacija za hedoniste. Pravo osvježenje bit će i dječji program za roditelje i najmađe posetitelje.

Stvaranje festivala alternativne kulture u gradu na dva Timoka nije slučajno i nije se dogodilo preko noći. Outhide – festival muzike i umhetnosti, nastaje u godinama kada postaje teško da se autorska glazba nekomercijalnog zvuka plasira široj populaciji kao nešto što u svojoj svrhi ona jest, potreba stvaratelja da publici prenese svoj vibe – ako govorimo modernim jezikom.
“Zaječar je uvek imao svoj vibe, a imao je i festivale kao što su Gitarijada, ZALET, Dani Zorana Radmilovića, poznatiji kao Zoranovi Dani. Danas Outhide Festival nastaje dakle sasvim logično, iako se prividno čini da je iznenadno i neočekivano”, kaže Mladen Stefanovski, jedan od organizatora Festivala.

Ono što organizatori posebno naglašavaju je da je za posjetitelje i ove godine osiguran besplatan kamp u Kraljevici. Nije zgoreg naglasiti da ovo izletište, koje se nalazi u samom Zaječaru, ukrašava spomenik palim borcima u NOR-u i žrtvama fašističkog režima umjetnika Vladimira Veličkovića.

Ne propustite prve ulaznice po specijalnim cijenama na https://www.ddtickets.rs/SR/Events/88/Outhide-Festival-2019/1597/1/.