Detmeć uoči Ferragosta snimili neobičan one-shot spot i mozaik Zlatne doline smjestili u Zagreb!
26. srpnja 2019.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

Detmeć uoči Ferragosta snimili neobičan one-shot spot i mozaik Zlatne doline smjestili u Zagreb!

Uoči nastupa na Ferragosto JAM festivalu u Orahovici, požeški bend Detmećpredstavio je novi singl pod nazivom “Iza nas”, a koji je popraćen i više nego zanimljivim i neobičnim video spotom. 

Ovo je njihov četvrti singl kojim najavljuju album za jesen ove godine za Croatia Records.
“Sve što nam se dogodi u životu, prijateljstvu, vezi ili bilo kojem odnosu, ostaje iza nas. Mi se mijenjamo, naši pogledi, ali ono što se dogodilo ostaje kao neki naš nalaz iz prošlosti. U najnovijem pogledu na život zaronili smo u međuljudske odnose. Koc je donio tekst koji nas je oduševio, odrepao ga na pravi hip-hop beat i secirao evoluciju ljudskog odnosa od početka do kraja. Ovo nije još jedna lagana ljetna pjesma već stvar za sve one koji uz glazbu žele osjetiti nešto više.” – poručuje bend.
“Upoznavanje, bivanje, propadanje. To su tri riječi koje zrcale pjesmu ‘Iza nas’. Mnogo puta smo se našli u situacijama u kojima smo rutom ovih triju riječi izgubili odnos s nekim i gledali preobrazbu iz prijatelja u poznanika, ne znajući razloge transformacije iz ‘ja’ u ‘ono’.” – rekao je Koc.

I dalje su požeški bend, iako svi stanuju u Zagrebu i kažu da nemaju nikakvih problema s tim. Štoviše, ova pjesma izrodila je požešku priču vizualno zapisanu u Zagrebu. Za njih ne postoji ugodnije mjesto za snimiti svoje glazbene ideje od Hard Work studija u Požegi i povjeriti svoje ideje Anti Akrapu koji radi od snimanja do masteringa i svaki put sve više iznenadi.
“Dobili smo ton. Treba nam i slika. Jednom smo već povjerili spot našem sugrađaninu iz Požege, a sada sugrađaninu u Zagrebu i ispalo je super. Zašto mijenjati nešto što valja? Imenik, odabir, Velimir Grgić i njegova Pulsar produkcija, a samo dva dana kasnije, prvi sastanak i nacrt spota – za nas potpuno novi izazov jer smo odlučili raditi one-shot video. Bez rezova, sve u komadu, pa tko živ, tko mrtav!”, kažu dečki iz Detmeća.

“Požeški mozaik spojio se u Zagrebu. Novi singl i spot Detmeća je vani. Nova priča i novi pogled. Poslušajte, razmislite, reagirajte, prema nama, prema svom životu, prema prijateljstvu, prema  ljubavi, prema čemu poželite.”, kažu za kraj i najavljuju najvažniji nastup godine, na Ferragosto JAM-u u Orahovici početkom kolovoza, a zatim i studijski album.