Francusko-marokanska kantautorica Hindi Zahra po prvi puta u Zagrebu!
7. kolovoza 2019.
Music Box (6694 Članci)
Podijeli

Francusko-marokanska kantautorica Hindi Zahra po prvi puta u Zagrebu!

Poznata francusko-marokanska kantautorici Hindi Zahri po prvi puta dolazi u Zagreb, a koncert će održati u Tvornici kulture, 27. rujna.

Pjevačica baršunastog glasa dobitnica je prestižne nagrade “Constantin” i “Victoires de la Musique”. Hindi je samouka multiinstrumentalistica i kantautorica koja je sve glazbene utjecaje i životna iskustva spojila u jedinstvenu i autentičnu glazbenu kreaciju. Nakon što je objavila album “Homeland”, koji je rasprodan u 135 tisuća primjeraka širom svijeta, održala je više od 300 koncerata u razdoblju od dvije i pol godine – uvijek svirajući do posljednjeg atoma snage i ne ostavljajući nikoga ravnodušnim.

Nedavno je odlučila preseliti se u Marakeš, posveti sebi i otkrivati nove puteve do svoje glazbene kreacije. Hindi Zahri objašnjava ovaj poduhvat kao “bijeg u samoću iz koje su se rodile pjesme nastale u istinskom zanosu”.
Kritičari kažu kako u “glazbenoj zgradi svog djetinjstva, Hindi poznaje svaki kat”. Na njezino glazbeno stvaralaštvo utjecali su zvuci Kube, Jordana, Andaluzije, Egipta i Italije, strašću i energijom glazbenici kao što su Miriam Makeba, Cesaria Evora, Marvin Gaye i Nina Simone.

Njene pjesme sadrže nešto suštinski važno i elementarno, nalik toplini Sunca, zvuku oceana i svemiru, krećući se putanjom različitih glazbenih stilova koji se međusobno isprepliću. Pjesme s albuma su avanturistička putovanja duha, prožeta melankolijom koja se miješa s ekstazom u njezinom glasu.

Ulaznice za ovaj koncertni spektakl možete naći u Entrio ticket shopu.