Jedna američka radijska postaja točno na godišnjicu emitirat će kompletnu snimku Woodstocka
10. kolovoza 2019.
Music Box (6682 Članci)
Podijeli

Jedna američka radijska postaja točno na godišnjicu emitirat će kompletnu snimku Woodstocka

Woodstock 50, događaj koji je trebao bogatim line up-om proslaviti 50 godina od jednog od najvažnijih glazbenih događaja ikada, nasreću, otkazan je.

Nasreću iz razloga što je sve od početka organizacije događaja do samog popisa izvođača bilo krivo pa je i najmanji gubitak jednostavno sve otkazati. No, jedna američka radijska postaja, WXPN iz Philadelphije, obilježit će 50 godina Woodstocka onako kako bi svi istinski ljubitelji glazbe trebali učiniti. Preslušavanjem snimki s Woodstocka. Ne samo da će ih preslušavati nego će točno na godišnjicu emitirati kompletnu snimku Woodstocka.

Točno u 17 sati i 7 minuta 15. kolovoza WXPN će na 88.5 FM krenuti s emitiranjem originalne snimke koja se sastoji od nastupa svakog izvođača, pauza između nastupa i najavama nastupa. I baš onako kako je bilo na Woodstocku tako će i poseban program WXPN-a trajati nekoliko dana. 15. kolovoza moći će se čuti nastupi Richieja Havensa, Swamija Satchidananda, Sweetwatera, Berta Sommera, Tima Hardina, Ravija Shankara, Melanie i Arla Guthrieja. Drugog dana slušat ćemo Joan Baez, Quill, Country Joea Mcdonalda, Santanu, Johna B. Sebastiana, The Keef Hartley Band, The Incredible String Band, canned heat, Mountain i Greateful Dead. 17.8. rezerviran je za Creedence Clearwater Revival, Janis Joplin, Sly & The Family Stone, The Who, Jefferson Airplane, Joea Cockera, Country Joe & The Fish, Ten Years After i The Band, a 18.8. slijede i snimke nastupa Johnnyja Wintera, Blood, Sweat & Tears, Crosbyja, Stillsa, Nasha & Younga, The Butterfield Blues Banda, Sha Na Na i Jimija Hendrixa.

Prava poslastica za istinske ljubitelje glazbe i Woodstocka.

Foto: Promo